Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken: “In de beker krijg je geen tweede kans”

Wouter Vrancken: “In de beker krijg je geen tweede kans”

0
Wouter Vrancken: “In de beker krijg je geen tweede kans”
Foto: Dominique Vaes

Ontgoocheling, dat was het gevoel dat bij de spelersgroep en staf achter bleef na een kansloze uitschakeling in de Croky Cup tegen Antwerp. Ook trainer Wouter Vrancken was eerlijk in zijn analyse aan de pers. “We schieten onszelf in de voet. We maakten Antwerp nog sterker door te veel fouten te maken.”

In plaats van dat het na twee minuten 1-0 stond was het echter omgekeerd. En laat snel achterkomen tegen Antwerp nu net vaak dodelijk zijn. “Wij kregen een hele goede kans om eerst te scoren, maar zij scoorden op de counter”, aldus onze coach. “Op hoekschop hadden we daarna al snel gelijk kunnen maken maar we moeten eerlijk zijn: vandaag waren we niet goed genoeg om Antwerp te verslaan. Zij waren sterk en ook efficiënt maar tegelijkertijd hebben we hen met veel te veel slordigheden nóg sterker gemaakt.”

De kansen die Club Brugge afgelopen zondag kreeg in de omschakeling maar niet afwerkte deden de jongens van Van Bommel wel. “Omdat we zelf te veel fouten hebben gemaakt. Met de inbreng van Sor, Preciado en Castro wilde ik meer energie in de ploeg brengen, we voetbalden aan een te laag tempo. Dat hebben de nieuwe jongens ook gebracht maar terugkeren in de wedstrijd zat er niet meer in. Daarvoor was Antwerp te sterk, je moet ook de kwaliteiten van de tegenstrever onderkennen.”

Vrancken vreest niet dat deze bekeruitschakeling zal nazinderen. “Na onze nederlaag in Kortrijk hebben we ook meteen teruggeslagen. Zaterdag tegen Zulte Waregem zullen we er opnieuw staan, daar ben ik van overtuigd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here