Home Nieuws Luca Oyen tot 2027

Luca Oyen tot 2027

0
Luca Oyen tot 2027

Een dag na de contractverlenging van hoofdcoach Wouter Vrancken is het nu de beurt aan Luca Oyen. Luca verlengt zijn contract tot 2027 bij KRC Genk en is klaar om nog vele successen met de club te bereiken. Het contract van Luca liep nog tot 2024.

KRC Genk is fier om het contract van één van zijn grootste talenten te verlengen tot 2027. Luca vertegenwoordigt namelijk al 13 seizoenen lang de kleuren van onze club. Sinds 2009 sloot hij aan bij de U7 van onze Talent Academy en in 2018 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club. Een jaar later werd al snel duidelijk dat z’n vinnige acties, spelinzicht en technisch vermogen een enorme troef zijn. Zijn contract werd in 2019 dan ook een eerste keer opengebroken met opnieuw drie seizoenen. Hannes Wolf beloonde hem op de eerste speeldag van het seizoen 2020-2021 met een invalbeurt op het veld van Zulte Waregem.

Onze nummer 24 werd vervolgens één van de blikvangers in de UEFA Youth League en de beloftencompetitie vorig seizoen. De beloning voor zijn harde werk en bijbehorende prestaties bleef niet lang uit. In 2020 werd zijn jongensdroom waar: een plek bij de A-kern. Vorig seizoen kreeg hij zo steeds meer zijn kansen bij het eerste team en stond hij steeds dichter bij een basisplaats. Dit seizoen bleek een basisplaats de nieuwe standaard te worden, maar in de eerste competitiewedstrijd liep hij een knieblessure op die hem een tijdje aan de kant houdt. Terwijl Luca verder revalideert, spreekt de club dus opnieuw vertrouwen uit in de jonge Genkie.

Het contract van Luca Oyen werd op de officiële clubkanalen aangekondigd met een knap filmpje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here