Home Nieuws Wouter Vrancken tot 2026

Wouter Vrancken tot 2026

0
Wouter Vrancken tot 2026
Foto: Dominique Vaes

Hoofdcoach Wouter Vrancken tekent een nieuw contract tot 2026 bij onze club. Dat nieuws werd op dinsdagochtend aangekondigd in een persconferentie. Op de persconferentie wordt er onder andere aangegeven nog graag voor een langere termijn door te gaan met Wouter Vrancken en zijn voetbalfilosofie verder te integreren binnen de club.

Het was Head Of Football Dimitri De Condé die het nieuws bekend maakte omtrent de contractverlenging van Wouter Vrancken: “Ons voetbalmilieu wordt steeds moeilijker, met alle investeerders. Daarom zijn we ook extra tevreden over deze heenronde. Een mankement van mezelf is dat we te veel verschillende trainers zagen passeren de voorbije jaren. Die pasten niet allemaal binnen ons DNA. Maar daarom zitten we hier samen nu en des te tevredener. Als je de wedstrijd tegen Anderlecht ziet, die tekent het het DNA van onze club. Wouter bezit het DNA van Genk. Toen hij hier speelde, kon je al zien dat hij er trots op was. Wij gaan een project aan tot 2026, met Wouter en de rest van de staf. Wij staan als een blok achter hem, ook in de moeilijke momenten.”

Wouter Vrancken en zijn staf slaagden er in om een hechte spelersgroep te vormen. Iets dat al snel duidelijk werd bij Dimitri De Condé: “Wij hadden al snel door dat we langer met Wouter verder wilden. Al na de tweede of derde match sprak ik de voorzitter aan dat we de situatie moesten herbekijken. Ik kreeg heel duidelijk het signaal van de spelers dat het goed zat met Vrancken. We willen nu ons DNA verderzetten. Dat willen we ook uitbreiden naar elke afdeling binnen de club, ook voor jeugdspelers die aansluiten bij de A-kern. Tactisch begint dat al bij de U15, die het ook erg goed doen.”

Ook voorzitter Peter Croonen was aanwezig op de persconferentie en lichtte de keuze om langer door te gaan met Wouter Vrancken toe: “Wij vinden dit een belangrijk moment. En dit om vier redenen. In de eerste plaats zijn we erg tevreden over de heenronde. En vooral de combinatie met de mentaliteit en focus op de volgende wedstrijd, die we telkens opnieuw willen winnen. Die winnaarsmentaliteit waarin we vorige seizoen op hamerde. Dat is de basis voor topprestaties, die zorgt voor de winnaarscultuur. Daar wil ik Wouter en Dimitri voor bedanken. Ten tweede: we staan tweede in de G5-ranking, ondanks een turbulent trainerstraject. Maar Wouter deelt onze intentie om onze club sterker te maken. En daarom willen wij hem de middelen en mensen geven om die stappen te zetten. Ten derde willen wij jong talent laten doorbreken. Dat dit in ons DNA. En ook in dat van Wouter. Ten slotte werken wij graag met toppers. Een volgende stap zien we liefst naar het buitenland.”

Foto: Dominique Vaes

Tot slot was het einde van de persconferentie weggelegd om wie het vandaag allemaal draaide, Wouter Vrancken zelf: “Ik voel me hier erg welkom en dat gaf me al van in het begin een goed gevoel. We voelden ons hier – samen met de andere stafleden – meteen thuis. Alles klikt hier erg goed in elkaar en dat zorgt voor de goede sfeer. Ik heb de spelers ook bedankt voor wat ze hier allemaal gedaan hebben in de heenronde.”

Wouter Vrancken tekent dus een nieuwe verbintenis voor minstens 3,5 seizoenen binnen onze club.

Bedankt Wouter!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here