Home Nieuws Matchdays Paul Onuachu: “Vier goals is een persoonlijk record”

Paul Onuachu: “Vier goals is een persoonlijk record”

0
Paul Onuachu: “Vier goals is een persoonlijk record”
Foto: Dominique Vaes

We blijven maar winnen en Paul Onuachu blijft maar scoren. Vrijdagavond om 20u45 stond de teller van Onuachu op 8 doelpunten. Ruim anderhalf uur later staat de teller op 12 stuks. “Dit is een persoonlijk record. Ik weet niet waar dit stopt”, kon hij met glans vertellen aan de interviewers na de wedstrijd.

Wie er nog aan twijfelde: we kunnen Paul Onuachu wel degelijk een fenomeen noemen. Met vier goals stuurde hij Charleroi gisteren terug huiswaarts. Straffe cijfers voor onze gouden schoen. Zo komt hij in 125 wedstrijden op 80 doelpunten. Nog één doelpunt en hij neemt de tweede plek in van Wesley Sonck (ook 80 doelpunten) in de topschutterslijst aller tijden van KRC Genk. Om op één te belanden zal hij Jelle Vossen moeten verslaan, die met 105 doelpunten club topschutter aller tijden is.

Onuachu kon dan ook niet anders dan blij zijn na een fantastische partij. Al kon hij niet zeggen welke van de vier hij nu het mooiste doelpunt van de avond vond: “Ik kan niet kiezen. Ik vond ze allemaal mooi, omdat ik telkens goed aangespeeld werd. Ik hoef maar te wijzen en mijn medespelers leggen de ballen neer waar ik ze hebben wil. Kijk maar naar al die assists van Mike (Trésor) en van Joske (Paintsil). Dat is onze grote kwaliteit. Het gevaar komt van alle kanten.”

En zo staat zijn teller al op twaalf stuks. Midden in het seizoen lijkt de topschutter al bekend. “Eigenlijk had ik nog graag een vijfde gemaakt. Maar oké, die vierde was leuk voor de fans. Daardoor konden ze bier drinken aan halve prijs. Hopelijk kunnen we als ploeg deze vorm aanhouden. De coach vertelt het ons regelmatig: ‘We kunnen enkel onszelf afstoppen’. Dus focus behouden en zo voortdoen. Dan is the sky the limit. Al is er altijd ruimte voor verbetering”, grapte Paul Onuachu aan Het Belang Van Limburg.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon
Foto: Dominique Vaes

Eerste goal pas op 1 oktober

Als men naar de statistieken kijkt van Paul Onuachu zijn deze nog straffer. Hij scoorde pas zijn eerste doelpunt op het veld van KV Oostende op 1 oktober. Nauwelijks één maand later zijn het er 12. Indrukwekkende cijfers zijn het: “IK ben daar ik niet mee bezig. Ik denk alleen maar aan het ploegbelang. Dit is het resultaat van het harde werk van iedereen. Tijdens de week doen we ons huiswerk. In de wedstrijden proberen we dat in de praktijk om te zetten. Het loopt momenteel voortreffelijk. Je ziet dat alle spelers perfect weten wat ze moeten doen.”

Ook de polyvalentie van Onuachu, en bovendien het hele team, werd na de partij geloofd. Onuachu nam verschillende posities in: van verdediger tot spelmaker en opnieuw tot spits. Dat andere jongens in de ploeg die positie dan perfect overnemen laat nog maar eens zien hoe goed Wouter Vrancken zijn pionnen heeft staan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here