Home Nieuws Matchdays Gerardo Arteaga: “Ik hoop volgende week te horen dat ik bij de WK selectie zit”

Gerardo Arteaga: “Ik hoop volgende week te horen dat ik bij de WK selectie zit”

0
Gerardo Arteaga: “Ik hoop volgende week te horen dat ik bij de WK selectie zit”
Foto: Dominique Vaes

Gerardo Arteaga zit op hete kolen. Hij hoopt eerstdaags een telefoontje van de Mexicaanse bondscoach te krijgen dat hij een selectie beet heeft voor het WK in Qatar. Maar volledig let zijn hoofd in Qatar zitten doet hij nog niet. “Eerst de wedstrijd winnen tegen Charleroi”, aldus de Mexicaanse linksachter in een voorbereidend gesprek aan Het Belang Van Limburg.

Het was vorige week tegen KV Mechelen dat Gerardo Arteaga zijn eerste doelpunt van het seizoen kon scoren. Een belangrijk doelpunt dat de ploeg terug op voorsprong bracht na een moeilijke eerste helft. Het was Arteaga’s vierde doelpunt in 84 wedstrijden voor KRC Genk. Zo bereikt hij bijna de kaap van 100 wedstrijden.

“Scoren blijft ook voor een verdediger een zalig gevoel. Het smaakt zeker naar meer”, aldus een glunderde Arteaga. “Ook al ben ik verdediger, het is altijd leuk een goal mee te pikken. Het is mooi dat vorige week met Dani en ik er twee backs scoorden. Onze eerste taak als back is verdedigen, maar als de ruimte er ligt moeten we mee in de aanval. Dat is het gevolg van onze offensieve speelstijl. Als je dan ook nog eens kan scoren, geeft dat een heerlijk gevoel. Ik hoop dat ik vertrokken ben voor nog meer doelpunten.”

Foto: Dominique Vaes

Door zowel te verdedigen als steeds mee ten aanval te trekken is het een loodzware opdracht voor Gerardo Arteaga, al hoor je hem hier niet over klagen. Aan HBVL getuigde hij geen problemen te hebben met de loodzware trainingen: “Ik heb er geen probleem mee om tweeënhalf uur of zelfs langer op een trainingsveld te staan. Er steekt heel veel afwisseling en dynamiek in onze trainingen, daarom lijken ze voorbij te vliegen. We voelen ook dat het ons allemaal sterker maakt, dat loont. Je hoort zeker niemand klagen, en zeker mij niet. Ik vind van mezelf dat mijn uithoudingsvermogen altijd één van mijn troeven is geweest, ik voel me goed bij deze manier van werken.”

Na het doelpunt van Arteaga vorige week gingen er enkele opvallende fans in UU uit hun dak, niet toevallig waren het bekende gezichten voor de goedlachse Mexicaan: “Het zijn mijn ouders die in Genk gearriveerd zijn. Ik heb hen uitgenodigd voor het WK. Voor hen was het makkelijker om via Europa naar Qatar te vliegen, daarom hebben ze van de gelegenheid gebruikgemaakt om enkele weken in België te blijven. Nu kunnen ze ook eens een wedstrijd in Genk meepikken.” Arteaga’s ouders hebben er in ieder geval het juiste moment voor gekozen nu dat iedereen op een roze wolk voetbalt, iets waar Arteaga ook op hoopte bij de start van het seizoen: “We beseften allemaal beseften dat we vorig seizoen als ploeg onder onze waarde hebben gepresteerd. Daarom hebben we tijdens de voorbereiding ook de koppen bij mekaar gestoken. We zijn allemaal overtuigd van de kwaliteiten die in deze kern zitten.”

Het WK in Qatar

Het woord ‘Qatar’ is gevallen. Helemaal zeker is Gerardo Arteaga echter nog niet van een selectie, maar hij kijkt hoopvol uit naar volgende week: “Volgende week hoop ik een telefoontje te krijgen dat ik tot de definitieve selectie van 26 spelers behoor. Is dat zo, dan vertrek ik op 14 november, daags na onze wedstrijd op Anderlecht. Tot zover gaat focus ik mij volledig op KRC Genk. Op dit moment ben ik alleen met Charleroi bezig want heel de groep beseft dat het geen makkelijke avond zal worden. Niet enkel omdat zij Antwerp hebben verslagen, maar wij hadden het vorige week zelf ook niet makkelijk tegen KV Mechelen. Dat is op zich niet onlogisch. Iedereen plooit zich dubbel tegen ons want elke ploeg wil het vel van de leider. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Maar dan moet je zelf extra scherp aan de aftrap verschijnen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here