Home Nieuws Jeugd Topaffiche lonkt in volgende ronde Youth League voor U19

Topaffiche lonkt in volgende ronde Youth League voor U19

0
Topaffiche lonkt in volgende ronde Youth League voor U19
Foto: Dominique Vaes

Na de kwalificatie voor de volgende ronde in de UEFA Youth League tegen het Noord-Ierse Coleraine wenkt er een topaffiche voor onze U19. Welke ploeg dat zal zijn weten we komende dinsdag op 8 november. De wedstrijd wordt dan op 7 of 8 februari afgewerkt in een enkele wedstrijd thuis in onze Cegeka Arena. Mogelijke tegenstanders zijn zo bijvoorbeeld Ajax, Juventus en Inter.

Het Noord-Ierse Coleraine werd makkelijk opzij gezet. Nadat er vorige week al met 0-4 gewonnen werd was de kwalificatie zo goed als binnen, maar toch was trainer Sébastien Pocognoli op zijn hoede. Het was vandaag Vic Chambaere die de plek in doel innam omdat Mike Penders met een kleine blessure kampte.

De wedstrijd draaide net als vorige week uit op een stevige overwinning voor onze U19, die er een kat en muisspel van maakten. Na amper 5 minuten was het Raf Smekens die de score opende. Dat deed hij door een corner van Nolan Martens knap in doel te verlengen. Het was een zeer sterke start, zo kon Thomas Claes de score verdubbele door met een diep gestoken bal met zijn linker de bal tegen de netten te duwen. De wedstrijd was al gespeeld, maar dat hield onze jeugdspelers niet tegen om het gaspedaal los te laten: in minuut 35 was er een heerlijke slalom van Arabaci, die de actie zelf afrondde en de 3-0 op het scorebord zette. Vlak voor rust kon Sakkali de 4-0 binnenglijden na een knappe assist van Rotundo.

De 2de helft startte met één vervanging aan onze kant, Martens verliet het veld voor Baskale. Ei zo na werd het door Rotundo al meteen 5-0, maar zijn poging werd afgestopt. De kansen stapelde zich verder op maar zonder succes. Het waren de Noord-Ieren die na 70 minuten voetballen eindelijk konden scoren: Patton kon de aansluitingstreffer binnen duwen. In minuut 85 kon de bedrijvige Arabaci zijn 2de van de avond tegen de touwen knallen. In de slotfase viel er nog een knullig doelpunt, na klungelen achterin verschalkte Watton zijn eigen doelman. 6-1 was de eindstand.

Sébastien Pocognoli kon tevreden terugblikken op de wedstrijd. Op het wedstrijdblad kon hij echter maar 17 jeugdspelers, waaronder 3 doelmannen, plaatsen door de afwezigheid van verschillende jeugdinternationals.  “Om hen een extra prikkel te bezorgen, hadden we onze jongens enkele tactische opdrachten meegegeven en het doel om tien keer te scoren in twee wedstrijden. Dat is net gelukt”, aldus onze coach aan HBVL.

KRC GENK: Chambaere – Martens (46’ Baskale), Cauwel, Al Mazyani (61’ Manguelle), De Grand – Michiels, Claes – Arabaci, Smekens, Rotundo – Sakkali.

COLERAINE FC: McDowell, Moffat (78’ Mackay), Dealey, Campbell, Stewart (46’ Curran), Feeney, Stinson, Callaghan (46’ Kelly), Doherty (78’ Watton), Patton, Cullen.

Doelpunten: 5’ Smekens 1-0, 17’ Claes 2-0, 35’ Arabaci 3-0, 43’ Sakkali 4-0, 69’ Patton 4-1, 85’ Arabaci 5-1, 90’ Watton (owngoal) 6-1.

Gele kaarten: Stewart, Stinson, Doherty, Campbell, Kelly, Michiels.

Scheidsrechter: Shimusik (Wit-Rusland).

Toeschouwers: 550.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here