Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken over rode kaart Bilal El Khannouss: “Hij betaalt leergeld hiervoor”

Wouter Vrancken over rode kaart Bilal El Khannouss: “Hij betaalt leergeld hiervoor”

0
Wouter Vrancken over rode kaart Bilal El Khannouss: “Hij betaalt leergeld hiervoor”
Foto: Dominique Vaes

Afgelopen vrijdag werd Bilal El Khannouss rond het uur van het veld gestuurd na een tweede gele kaart. Een rode kaart dat net niet het keerpunt was van de wedstrijd maar waar achteraf wel veel over gesproken werd. Coach Wouter Vrancken verdedigde El Khannouss echter in zijn interview.

De eerste gele kaart van Bilal El Khannouss was er eentje door een foutieve tackle op verdediger Van Hecke rond minuut 59. Vijf minuten later beging Sandy Walsh een overtreding op hem. Scheidsrechter Nathan Verboomen zag er echter geen reden in om een kaart te trekken en dat was niet naar de zin van El Khannouss, die dat liet merken door een gebaar te uiten. Het was echter al de derde keer dat Walsh een overtreding mocht maken. Een reden voor Nathan Verboomen om El Khannouss een tweede gele kaart te geven en hem dus van het veld te sturen. Hierdoor moest Genk het grootste deel van de tweede helft met tien man verder spelen. Ondanks de man minder situatie werd de wedstrijd knap uitgespeeld en kon er door Paintsil nog een derde keer gescoord worden.

Trainer Wouter Vrancken hield de Marrokkaanse belofte International weg van de media: “Bilal mag zoiets niet doen, hierdoor liet hij zijn ploeg in de steek”, verklaarde hij aan huiskrant Het Belang Van Limburg. “Hij betaalt hiervoor nu leergeld, maar daarover zullen we ook een gesprek met hem hebben. Maar ik vind het heel raar dat Verboomen daarvoor een tweede gele kaart trekt, terwijl hij die iets eerder op zak hield voor Bolingoli. Die haalde Paintsil neer, toen die op weg was naar de grote rechthoek. Maar dat is blijkbaar minder erg, scheidsrechters hebben duidelijk andere prioriteiten. Randzaken zijn belangrijker dan overtredingen.”

Ook Vrancken kon niet aan een gele kaart ontsnappen toen hij dit scheidsrechter Verboomen probeerde duidelijk te maken. Ook KV Mechelen trainer Steven Defour kreeg in de eerste helft al een gele kaart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here