Home Nieuws Genkies laten zich gelden over de wereld met Leandro Trossard als hoogtepunt

Genkies laten zich gelden over de wereld met Leandro Trossard als hoogtepunt

0
Genkies laten zich gelden over de wereld met Leandro Trossard als hoogtepunt
Foto: Dominique Vaes

Afgelopen weekend werd er terug op clubniveau gevoetbald en het werd meteen een speeldag waarin verschillende bekende genkies opnieuw hun klasse toonden. Als hoogtepunt was er natuurlijk de hattrick van Leandro Trossard op Anfield, maar ook onder andere Kevin De Bruyne en Milinkovic Savic vielen in positieve zin op.

Vorige week nog op visite in de Cegeka Arena, een week later gaat hij de wereld rond met een hattrick op Anfield: Leandro Trossard is in bloedvorm. Hij bevestigde zo zijn goede vorm van het seizoen. Na nauwelijks twintig minuten had Trossard het scorebord al op twee keer doen veranderen in het voordeel van Brighton. Liverpool gaf echter niet op en scoorde nog drie keer. Een nederlaag diende zich aan voor Brighton maar dat was buiten Trossard gerekend die vlak voor tijd op aangeven van Mitoma (ex-Union) de 3-3 binnen prikte voorbij Alisson.

Liverpool is weliswaar een match in heaven voor onze oud-kapitein: in zijn laatste zes wedstrijden scoorde hij maar liefst vijf keer tegen de ploeg van onder andere Mo Salah. Ook is hij pas de derde speler ooit die een hattrick scoorde op Anfield. Door het gelijkspel staat Brighton op een knappe vierde plaats in het klassement en was het voor kersvers trainer Roberto De Zerbi een debuut om niet te vergeten.

Ook De Bruyne blinkt weer uit

Op zondagnamiddag stond er ook de Manchester Derby op het programma. Manchester City gaf Manchester United een enorme rammeling met maar liefst 6-3. Uitblinkers bij The Citizens waren Erling Håland en Phil Foden met beide drie doelpunten. Maar ook Kevin De Bruyne speelde een indrukwekkende partij. Hij was opnieuw goed voor twee assists aan de Noorse aanvaller. Håland zelf gaf op de clubwebsite aan dat de band met Kevin De Bruyne fantastisch is en ze elkaar blindelings vinden. Door de twee assists van De Bruyne passeert hij Steven Gerrard en David Silva. Zijn teller staat al op 94 assists inmiddels. Hij evenaart zo oud-Arsenal icoon Dennis Bergkamp.

Ook Italië keurt blauw-wit

Het is niet enkel in de Premier League dat de naam van KRC Genk weerklinkt. Ook in Italië werd de toon gezet. Zo was Sergej Milinkovic Savic afgelopen zondag goed voor twee goals bij zijn club Lazio Roma. Lazio won met 4-0 van Spezia. Lazio staat momenteel op een vierde plaats met drie punten achterstand op leider Napoli.

Ook voor Kristian Thorstvedt was het een goed weekend: Thorstvedt, spelende bij Sassuolo, won met 5-0 tegen Salernitana. Onze Noor scoorde één keer en was ook goed voor een assist. Thorstvedt kreeg de bal in de loop aangespeeld in de zestien meter en schoot hem hard voorbij de doelman. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Van hemel naar de hel voor Ito

Junya Ito staat met Reims momenteel op een degradatieplaats in Frankrijk. Ito’s ploeg kon dit seizoen nog maar 7 punten verzamelen in 9 wedstrijden. Op het veld van Troyes leek het in eerste instantie goed uit te draaien. Ito gaf al vroeg de assist op de 0-1 en zorgde met een knap schot voor de 1-2. Nauwelijks twee minuten na het doelpunt van Ito pakte hij zelf een ongelukkige rode kaart. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Ito zelf excuseerde zich op zijn Instagram aan de Franse fans. Ito zijn teller staat momenteel op drie doelpunten en één assist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here