Home Nieuws Internationals Scorende Arteaga verliest tegen Cuesta, Muñoz en Lucumi

Scorende Arteaga verliest tegen Cuesta, Muñoz en Lucumi

0
Scorende Arteaga verliest tegen Cuesta, Muñoz en Lucumi
Foto: Dominique Vaes

In een oefenwedstrijd dinsdagnacht versloegen Carlos Cuesta, Daniel Muñoz en Jhon Lucumi met Colombia het Mexico van Gerardo Arteaga. Het was een spectaculaire wedstrijd waarin Mexico met 0-2 ging rusten, en de Colombianen er in de tweede helft helemaal over gingen en met 3-2 wonnen. Mexico houdt zo een slechte generale repetitie voor de start van het WK.

Het waren Carlos Cuesta en Gerardo Arteaga die in het oefenduel aan de aftrap verschenen. Arteaga op zijn vertrouwde linksachter positie en Cuesta als linker centrale verdediger. Het waren de Mexicanen die het scherpst begonnen aan de wedstrijd: na een halfuur stond er 0-2 op het scorebord en dat door een doelpunt van Gerardo Arteaga. Hij zorgde voor een fraai doelpunt door de bal met links te controleren en rechts in te schieten. 0-2 was dan ook de ruststand. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld helemaal: Colombia scoorde maar liefst drie keer waaronder twee keer Leeds United-aanvaller Luis Sinisterra.

In minuut 71 mocht Jhon Lucumi het veld betreden. Het werd zo de allereerste keer dat Cuesta en Lucumi samen op het veld stonden voor hun land. Door de komst van Lucumi schoof Cuesta een plek op en moest hij postvatten als rechtsachter. Daniel Muñoz speelde niet. Hij speelde vorige week 70 minuten tegen Guatemala. Gerardo Arteaga speelde net als Carlos Cuesta de volledige wedstrijd.

https://twitter.com/TUDNMEX/status/1574950240020566017?s=20&t=6P5N_vPsCzqkaipLttb7Aw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here