Home Nieuws Danny Vukovic keert terug naar Australië en tekent bij Central Coast Mariners

Danny Vukovic keert terug naar Australië en tekent bij Central Coast Mariners

0
Danny Vukovic keert terug naar Australië en tekent bij Central Coast Mariners
Foto: Dominique Vaes

Oud-speler en clubicoon Danny Vukovic is terug in eigen land. Vukovic verlaat NEC Nijmegen na twee seizoenen en tekent een contract bij de Australische eersteklasser Central Coast Mariners. Dat meldt de club op haar website. Hij tekent er een contract voor één seizoen, in de hoop een plek te verzilveren in de WK-selectie.

Na het verbreken van het contract bij KRC Genk keerde Vukovic naar Nederland, richting Nijmegen. Een succesverhaal werd dit echter niet. Vuko kwam maar in vier officiële duels aan de gang. Een signaal voor Vukovic en zijn familie om terug dichter bij huis te keren. Het is de club waar Vukovic twaalf seizoenen geleden al aan de slag was die hem nu terughaalt. Hij werd er in het verleden (seizoen 2006-2007 en 2009-2010) twee keer verkozen tot speler van het seizoen.

Het zal Vukovic’ dertiende seizoen worden in de A-League. Naast Central Coast speelde hij ook voor Perth Glory, Melbourne Victory, Wellington Phoenix en Sydney FC. Bij die laatst genoemde club speelde hij kampioen en verliet Vukovic in 2017 Australië voor Genk. Vukovic keert terug naar Gosford om voormalig Mariners keeper Mark Birighitti te vervangen, die aan het einde van het ALM-seizoen 2021-22 naar de Schotse club Dundee United verkastte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here