Home Nieuws Jeugd Basisdebuut met glans voor Bilal El Khannouss

Basisdebuut met glans voor Bilal El Khannouss

0
Basisdebuut met glans voor Bilal El Khannouss
Foto: Dominique Vaes

Het was met de blessure van Luca Oyen en de transfer van Junya Ito een turbulente week voor Wouter Vrancken. De coach nam de beslissing om jeugdtalent Bilal El Khannouss voor het eerst in de basiself te droppen tegen Standard, die meteen zijn visitekaartje aangaf.

Na twee korte invalbeurten was het voor Bilal El Khannouss zondagnamiddag zijn allereerste basisplaats tussen de grote jongens. Een meer dan geslaagd basisdebuut voor de Marokkaanse Belg waarvan het leek of hij al een hele poos tussen de grote jongens meevoetbalde. Met meteen betrokken te zijn bij de eerste twee doelpunten zorgde hij meteen betrokken te zijn bij de eerste overwinning. El Khannouss pakte immers uit met flitsende acties en liet zijn directe tegenstanders meermaals sterren zien. Bovendien moest hij ook in het meevoetballen niet onderdoen voor zijn ervaren ploegmaats.

Na de wedstrijd stond een realistische El Khannouss ook de pers, onder andere aan Sporza, een eerste keer te woord: “Twee dagen geleden hoorde ik dat ik ging starten en ik heb me dan ook goed voorbereid. Ik heb hard gewerkt vandaag en mezelf wel beloond. Er is altijd wat stress, maar wanneer ik op het veld kwam, was dat helemaal weg. Ik heb veel vertrouwen in mezelf, dus ik dacht wel dat het ging lukken vandaag. We hebben deze week heel goed gewerkt en we waren er klaar voor. Vorige week verloren we onverdiend, dus vandaag wilden we absoluut de drie punten pakken.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here