Home Nieuws Welkom Nicolas Castro!

Welkom Nicolas Castro!

0
Welkom Nicolas Castro!
Foto: KRC Genk

Met trots verwelkomen we met Nicolas Castro (21) onze eerste zomertransfer. Nico komt over van het Argentijnse Newell’s Old Boys. In zijn thuisland wordt Nico als een groot talent aanzien. Na interesse van verschillende ploegen zijn we blij dat hij voor Genk kiest. Hij tekent een contract tot 2027 in onze Cegeka Arena.

Door het vertrek van Kristian Thorstvedt was het tijd om de kern met vers bloed te versterken. Dat vers bloed komt er met Nicolas Castro uit Argentinië, die voor een kwaliteitsinjectie moet zorgen op het middenveld. In zijn thuisland wordt Nicolas als een groot talent aanzien. Hij werd ei zo na bijna verkocht aan Europa League winnaar Eintracht Frankfurt, maar zij kozen voor de ervaring van Mario Götze. De ploeg van Castro, Newell’s Old Boys, is bovendien ook de ploeg waar een zekere Lionel Messi zijn jeugd doorbracht.

Het verhaal van Castro

Castro werd geboren in Rafaela, een stad van dik 100.000 inwoners in het noordoosten van Argentinië. Op zes-jarige leeftijd startte hij met voetballen bij de lokale derdeklasser Club Atletico 9 de Julio, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. In zijn tienerjaren maakte hij er zodanig indruk dat de Argentijnse topclub Newell’s Old Boys hem op zestienjarige leeftijd kwam wegplukken. Drie jaar en een paar selecties voor de Argentijnse nationale U17 later tekende hij er ook zijn eerste profcontract.

Meteen in datzelfde jaar, in 2019, mocht Castro debuteren in de hoofdmacht van Newell’s. Vervolgens zouden er voor Nico nog twee invalbeurten volgen. Telkens liet hij daarbij al flitsen van zijn klasse bewonderen, wat voor hooggespannen verwachtingen zorgde. Zijn grote doorbraak kwam er vorig seizoen door te starten met twee assists in de competitie-opener tegen Talleres, waarin zijn ploeg met 3-2 won.

Castro sloeg daarmee twee vliegen in één klap: hij veroverde de harten van de eigen fans en zijn basisplek in de type-elf van coach Fernando Gamboa was veroverd. Een plek die hij niet meer uit handen zou geven. Aan het eind van het seizoen tikte het Argentijnse dribbelwonder af op vijf doelpunten en evenveel assists in 22 wedstrijden.

De voetballer Nicolas Castro

Zijn jeugdcoach omschrijft Nicolas Castro als ‘een uitstervend ras’. Ooit maakte hij de vergelijking met Juan Roman Riquelme, een 51-voudig Argentijns international. ‘Ook Nico beschikt over dezelfde technische kwaliteiten’, aldus jeugdcoach Marcelo Werlen in het dagblad Diario Popular. ‘Nico stak er in de jeugdploegen altijd bovenuit, hij is perfect tweevoetig. Hij heeft een neus voor goals en kan zowel korte als lange dribbels maken.’

Welkom Nico !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here