Home Nieuws Matchdays Vlotte overwinning in eerste oefenwedstrijd op Termien: 0-4

Vlotte overwinning in eerste oefenwedstrijd op Termien: 0-4

0
Vlotte overwinning in eerste oefenwedstrijd op Termien: 0-4
Foto: KRC Genk

De allereerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen zit er op. Traditiegetrouw vindt deze altijd plaats tegen Eendracht Termien. Het was een geslaagde eerste oefenwedstrijd waar er met 0-4 gewonnen kon worden. In deze wedstrijd kregen heel wat jeugdspelers hun kans.

Wouter Vrancken verklaarde al op voorhand dat in iedere veldspeler 45 minuten speeltijd zou krijgen. Enkel doelman Mike Penders, nog altijd maar 16, stond een volledige wedstrijd op het veld. Penders stond geconcentreerd te keepen en was altijd waakzaam. Veel werk kreeg hij niet maar op hij stond wel telkens paraat op de doelpogingen van ex-jeugdspeler Henry Odutayo.

Het was Andras Németh die na amper negen minuten al meteen kon scoren. Hij tikte een voorzet van Mika Godts in doel. Veder in de eerste helft kwamen er nog verschillende kansen voor onder andere Godts en Oyen, maar doelman Valkeners had enkele knappe reddingen in huis. Een swingend Genk was het vooralsnog niet. Het was die laatste beslissende pas dat er vaak net niet uitkwam.

In de tweede helft stonden er dus tien andere jongens op het veld en droeg Carlos Cuesta voor het eerst de kapiteinsband. Ook nu was doelman Valkeners telkens de stoorzender op schoten van Cutillas-Carpe en Toma. Voor die laatste was het even daarna dan toch raak. Toma liet nog eens zien over een perfecte traptechniek te beschikken en plaatste de bal loepzuiver in de hoek. Termien leek beter in de wedstrijd te komen maar beide goals vielen toch nog aan de overkant: uitblinker was Mike Trésor die een vrije trap op het hoofd van Cuesta schilderde en vervolgens ook nog eens Cutillas-Carpe voor doel zette, hij zorgde voor de ruime 0-4 zege.

Eerste helft:

Mike Penders, Yentl Van Genechten, Matisse Didden,  Jhon Lucumí, Simen Juklerød, Mika Godts, Bryan Heynen (C), Jay-Dee Geusens, Maarten Swerts, Luca Oyen, András Németh

Tweede helft:

Mike Penders, Mujaid Sadick, Carlos Cuesta (C), Tuur Rommens, Lucas Beerten, Aziz Ouattara, Kamiel Van De Perre, Abid Adnane, Bastien Toma, Mike Trésor, Dario Cutillas Carpe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here