Home Nieuws De voorbereiding is gestart

De voorbereiding is gestart

0
De voorbereiding is gestart
Foto: Dominique Vaes

De kop is er af! Wouter Vrancken heeft zijn eerste training als coach van KRC Genk er op zitten. Nadat maandag de medische check-up en de conditietest op de loopband werden afgelegd, werd er op dinsdagochtend voor een eerste keer getraind. In deze eerste training legde Vrancken er al meteen de pees op.

Wouter Vrancken tekende meteen present voor de allereerste training op de velden van de Jos Vaesen Talent Academy, bijgestaan door zijn stafleden. Vertrouwde gezichten zoals Domenico Olivieri, Guy Martens en Peter Persoons waren opnieuw van de partij. Nieuwkomers waren Kevin Van Dessel (T2), Jan Wuytens (maakt de overgang van de U18) en Glenn Vanryckeghem (phyiscal coach). Deze laatste nam de volledige warming-up van de spelers op zich terwijl Vrancken aan de zijlijn gefocust observeerde.

De instructies werden vooral overgelaten aan de assistenten van Vrancken. Gedurende de training vorderde nam onze coach zelf meer het hef in handen. Na de training stond hij ook de pers aan het woord: “De eerste training is positief verlopen. Het was pittig, maar dat is ook nodig gezien de korte tijd die we hebben om op te bouwen richting de competitiestart. Daarnaast willen we onze principes er zo snel mogelijk indrillen. Ik wil de spelers duidelijk maken wat er van hen verwacht wordt in elke situatie”, aldus Vrancken aan HBVL.

De spelersgroep

De spelers die in de afgelopen weken interlands speelden (Preciado, McKenzie, Arteaga, Thorstvedt, Hrosovsky, Ito, Paintsil, Bongonda, Onuachu, Nemeth en Dessers) sluiten pas later aan. Zij worden volgende week terug op de club verwacht. De drie Colombianen tekenden wel al present. Enkel bleef Daniel Munoz wel binnen. Hij ondervond lichte hinder. Ook Jhon Lucumi is zo nog altijd aanwezig. Een transfer is voorlopig nog niet aan de orde:  “Ik heb met alle drie gesproken. Ze hebben aangegeven dat ze met hun hoofd hier zijn, zolang ze er nog zijn. Ik zie enkel positieve signalen van hen”, aldus Vrancken.

Zaterdag staat om 16u00 de eerste oefenwedstrijd op het programma op het veld van Termien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here