Home Nieuws Wouter Vrancken nieuwe trainer KRC Genk

Wouter Vrancken nieuwe trainer KRC Genk

0
Wouter Vrancken nieuwe trainer KRC Genk
Foto: Dominique Vaes

Nu is het eindelijk officieel: Wouter Vrancken is de nieuwe trainer van KRC Genk. De oud-speler keert terug naar de plek waar hij naar eigen zeggen ‘de beste tijd in zijn spelers carrière beleefde’. Vrancken tekende een contract voor onbepaalde duur. Ook assistent-trainer Kevin Van Dessel, oud-beloften trainer van Genk, keer terug.

Wouter Vrancken was vier jaar lang de hoofdtrainer van KV Mechelen. Hij begon aan het Mechelse avontuur in 1B en maakte zich er meteen onsterfelijk door er de Crocky Cup en de titel te pakken. De drie jaren dat volgden eindigde Vrancken steeds in de top 8 met Malinwa en maakte van de club terug een stabiele middenmotor. Bij zijn afscheid bij de club, uitgerekend tegen KRC Genk, werd hij Aimé Antheunis-gewijs in de bloemetjes gezet.

Vrancken moet de club terug aan nieuwe successen helpen. Hij zorgde echter al voor een primeur: Vrancken heeft in iedere reeks in het Belgische voetbal, zowel op provinciaal, amateur als professioneel niveau, al een ploeg gecoacht én kampioen gespeeld. Enkel 1A ontbreekt nog op zijn palmares. Vrancken kent de Belgische competitie al goed en zorgt voor snel en aanvallend voetbal. Bovendien is hij een echte people manager. Hij hecht veel belang aan mentaliteit en een goede groepssfeer.

De huidige technische staf voor komend seizoen zal dan ook bestaan uit Kevin Van Dessel, Domenico Olivieri, keeperstrainer Guy Martens, video-analist Peter Persoons en Jan Wuytens, die van de U18 doorschuift naar de A-kern. Ook fysiektrainer Glenn Van Ryckeghem maakt de overstap van KV Mechelen naar KRC Genk. Michel Ribeiro zal de jongeren in de A-kern individueel blijven begeleiden en wordt voorts verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de toptalenten bij de U23 en U18. 

De club bekijkt ook nog of Glen Riddersholm in een aangepaste rol aan boord blijft. Fysiektrainer Roel Tambeur blijft nauw betrokken met de werking van de A-kern, maar zal zich vooral focussen op de conditionele toestand van onze U23 in 1B. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here