Home Nieuws Clubicoon Pierre Denier ontvangt Lifetime Achievement Award

Clubicoon Pierre Denier ontvangt Lifetime Achievement Award

0
Clubicoon Pierre Denier ontvangt Lifetime Achievement Award
Foto: Dominique Vaes

Maandagavond stonden de Pro League Awards op het programma. In deze show werd onder andere de beste profvoetballer van het afgelopen seizoen bekend gemaakt. De show kleurde ook een beetje blauw-wit. Zo won Junya Ito de prijs voor ‘Goal of the Season’ en kreeg clubicoon Pierre Denier de prijs voor Lifetime Achievement Award.

In de laatste thuiswedstrijd tegen KAA Gent nam Pierre Denier al afscheid van het Genkse publiek met onder andere een speech in de spionkop. Ook in de allerlaatste wedstrijd werd Pierke nog eens volmondig toegezongen door de meegereisde Genk-fans. Op de fandag, die georganiseerd wordt op 16/07, staan er nog vele activiteiten op de planning volledig in het teken van de grootste legende die Genk ooit heeft gekend.

De ‘Lifetime Achievement Award’ was maandagavond dan ook volledig terecht voor Pierre. Maar liefst 48 jaar was hij actief in het Belgische voetbal, en dat bij de twee clubs van zijn hart. Pierre was bijna een halve eeuw aan de slag bij Winterslag en dus het latere Racing Genk. In die periode heeft hij er zovele functies ingenomen: hij was hij er speler, assistent-trainer, interim-trainer en teammanager. Meer dan eens moest hij bij de Genkenaars depanneren bij een trainersontslag, om vervolgens geruisloos weer terug te keren naar een rol in de schaduw.

Dankjewel grote meneer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here