Home Nieuws Jeugd Sterk debuut van Bilal El Khannouss

Sterk debuut van Bilal El Khannouss

0
Sterk debuut van Bilal El Khannouss

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen maakte opnieuw een jeugdspeler zijn debuut voor onze A-ploeg. Youngster Bilal El Khannouss viel 20 minuten voor tijd in en liet meteen een zeer goede indruk achter. Zijn balvastheid was onder andere een grote troef in het Genkse spel.

Bilal El Khannouss was zaterdagavond de zesde jeugdspeler uit de academie die zijn debuut maakte. Eerder kregen ook Jay-Dee Geusens, Andras Németh, Tobe Leysen, Kelvin John en Tuur Rommens enkele speelminuten. De Belgische Marokkaan zat al enkele keren in de selectie, maar invallen gebeurde nog niet.

Aan huiskrant Het Belang Van Limburg stond de spelmaker de mensen van de pers een eerste keer te woord: “De coach had mij vrijdag verteld dat ik zou debuteren. Maar het blijft altijd afwachten hoe een wedstrijd verloopt. Eerder, in Charleroi, was het ook al de bedoeling dat ik mijn eerste minuten zou maken. Maar na de 1-1 van Onuachu veranderde de trainer nog van mening en kwam ik niet meer van de bank. Niet erg. Vandaag was het wel zo ver. Een droom die uitkomt voor mij. Al had die nog mooier kunnen zijn, als ik had kunnen scoren. Alleen verhinderde Coucke dat.”

Het eerste wapenfeit van Genk voor El Khannouss was op de Kevin De Bruyne Cup. Hij vervoegde laat op het seizoen de selectie van de U15 en trok na tien seizoenen de deur op Neerpede achter zicht dicht. Over de werking van de club was hij al meteen dolenthousiast: “Vanaf mijn start hier was ik gewonnen voor het sportieve plan dat Genk met mij had. Waar zijn toekomst op internationaal gebied ligt is nog een vraagteken voor de net 18-jarige middenvelder. “Wat de toekomst brengt, zien we wel. Maar tot nader order geniet Marokko mijn voorkeur.” Zo speelde El Khannouss al enkele vriendschappelijke wedstrijden met de Marokkaanse nationale ploeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here