Home Nieuws Matchdays Bernd Storck op laatste persconferentie: “Ik spreek zondag pas over mijn toekomst”

Bernd Storck op laatste persconferentie: “Ik spreek zondag pas over mijn toekomst”

0
Bernd Storck op laatste persconferentie: “Ik spreek zondag pas over mijn toekomst”
Foto: Dominique Vaes

Dat Bernd Storck op vrijdagmiddag zijn laatste persconferentie heeft gegeven als hoofdcoach van KRC Genk lijkt vast te staan. Al communiceren zowel de club als de Duitse coach daar nog niet over: “Ik moet jullie teleurstellen, de club en ik spreken pas zondag over de toekomst”. Via enkele nieuwssites wordt Storck ook al in verband gebracht met een overgang naar Eupen.

Op de persconferentie in de aanloop naar de match op KV Mechelen steekt Bernd Storck niet onder stoelen of banken dat hij teleurgesteld is in de afloop van het seizoen: “Ik ga hier geen uitgebreide evaluatie maken. Natuurlijk ben ik ontgoocheld over het resultaat. Het was toen ik begin december overnam ook mijn doel om de top vier te halen en daarin zijn we niet geslaagd. Dat vind ik heel jammer.”

Evaluatie

Het was geen onmogelijke opdracht om de eerste vier te halen. Toch kon Storck hier niet in slagen. Het voetbal ging er onder hem in vergelijking met John Van den Brom niet op vooruit. Zelf lijkt hij echter wel de oorzaak te weten. “Het is duidelijk wat de oorzaken zijn dat de ploeg dit seizoen onder de verwachtingen zijn gebleven. En wat er moet veranderen in de toekomst. Ik ga ook niet op zoek naar excuses. Eén ding wil ik wel zeggen: als ik over één ding tevreden ben, dan is het over de vooruitgang die we geboekt hebben in defensief opzicht. In 17 wedstrijden in de reguliere competitie kregen we slechts 18 doelpunten binnen. Het is enkele jaren geleden, dat Genk nog zo’n goede statistieken kon voorleggen.”

Rotatie

John Van den Brom was een trainer die veel hield van standvastigheid. Roteren gebeurde misschien te weinig, terwijl Storck helemaal het tegenovergestelde verkiest. Hij roteert steevast iedere wedstrijd. Een tactiek die vaak in vraag gesteld werd, al begreep hij dit niet: “Het roteren was zo slecht nog niet. Ik vind dat ik de afgelopen maanden in de media niet altijd even correct behandeld ben. Ik heb de indruk dat bepaalde analisten een andere trainer richting Genk wilden duwen. Daar stel ik me vragen bij. Anderzijds is het wat het is en moet ik het accepteren. Zo zit het voetbal nu eenmaal in mekaar. Ik kan alleen maar proberen om mijn job zo goed mogelijk te doen. En dat zal ik ook doen tot het allerlaatste moment. Het is jammer dat er in Mechelen niets meer op het spel staat. Ik denk dat we in play-off 2 sterk gepresteerd hebben, tot we vorige week op een sterker AA Gent zijn gestuit. Dat was ook voor mij een zware ontgoocheling.”

KV Mechelen

Zaterdagavond staat er dus de laatste wedstrijd op het programma op het veld van KV Mechelen. In deze wedstrijd zullen alvast enkele jongens opnieuw hun kans krijgen, aldus Storck op de persconferentie: “We gaan er alles aan doen om daar te winnen. Zo zit ik in mekaar. We zullen het moeten stellen zonder Theo Bongonda. Hij liep een spierblessure op in de hamstrings en is ook onzeker voor de interlands met Congo. Verder zullen er enkele andere spelers starten dan tegen AA Gent, er zal ook opnieuw een jongere voluit zijn kans krijgen. Ik zal bovendien al wisselen aan de rust, alles is uitgebreid doorgesproken met de spelers.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here