Home Nieuws Jeugd Dimitri De Condé over transfer Maarten Vandevoordt : “Trots om opnieuw een keeper te zien doorstoten naar een topclub”

Dimitri De Condé over transfer Maarten Vandevoordt : “Trots om opnieuw een keeper te zien doorstoten naar een topclub”

0
Dimitri De Condé over transfer Maarten Vandevoordt : “Trots om opnieuw een keeper te zien doorstoten naar een topclub”
Foto: Dominique Vaes

Nu de transfer van Maarten Vandevoordt naar RB Leipzig is afgerond, moet Head Of Football Dimitri De Condé zich al over één zaak minder zorgen maken. De Condé is blij met hoe de transfer verlopen is. “Dit is een verhaal met drie winnaars.”, laat hij Het Belang Van Limburg weten.

Dinsdagnamiddag werd bekend gemaakt dat Maarten Vandevoordt in 2024 naar Duitsland zal vertrekken. Eerst zal Maarten zijn contract, dat in 2023 afloopt, nog verlengen tot 2026. Een zeldzame constructie in het voetbal maar moeilijke onderhandelingen waren het echter niet, aldus De Condé aan HBVL: “Ik ben niet alleen tevreden met het resultaat, maar ook met de respectvolle manier waarop alles verlopen is. Hieraan is gedurende een lange tijd in alle stilte achter de schermen gewerkt. Het is een complex verhaal, waarin je een aantal parameters – het dubbele contract, een mogelijke blessure,… – uitgebreid en gedetailleerd moet omschrijven. We zitten jammer genoeg ook in een klimaat, waarin spelers vaak door verschillende partijen onder druk gezet worden om niet bij te tekenen en zo transfervrij te kunnen vertrekken. Daarvan is hier geen sprake geweest, de onderhandelingen zijn correct en professioneel verlopen.”

Zo zal Vandevoordt nog twee jaar lang de eerste keeper van KRC Genk kunnen zijn en zich zo nog verder ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. “RB Leipzig krijgt er over twee jaar een topkeeper bij, die dan ook de nodige ervaring zal hebben. Wij zijn als club trots dat we opnieuw een speler uit onze (keepers)opleiding zien doorstoten naar een absolute topclub in een topcompetitie. Niet vooraleer hij verschillende seizoenen in ons eerste elftal heeft meegedraaid. Dat willen we uitstralen naar buiten toe, maar ook naar onze jeugdspelers. Het was trouwens mijn eerste boodschap voor Maarten: we zijn erg blij voor hem, maar verwachten ook dat hij nog extra stappen zet bij KRC Genk. Wij willen spelers met honger op het veld zien en hopen dat hij zich in dat verhaal als een van de voortrekkers kan ontpoppen. Bovendien zal de afwikkeling van dit dossier hem de volgende weken rust en vertrouwen geven tijdens de play-offs.”, aldus Head Of Football Dimitri De Condé.

Eerder gingen Logan Bailly en Koen Casteels Maarten Vandevoordt al voor in de Bundesliga als doelman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here