Home Nieuws Jeugd Maarten Vandevoordt trekt in 2024 naar RB Leipzig

Maarten Vandevoordt trekt in 2024 naar RB Leipzig

0
Maarten Vandevoordt trekt in 2024 naar RB Leipzig
Foto: Dominique Vaes

De toekomst van onze keeper Maarten Vandevoordt is bekend: Maarten trekt in 2024 de deur van de Cegeka Arena achter zich dicht en vertrekt door de grote poort richting de Duitse topclub RedBull Leipzig. Een transfer die zo op clubniveau al is afgehandeld, maar Vandevoordt blijft dus nog twee seizoenen onder de Genkse lat staan.

Maarten Vandevoordt, de jongste doelman ooit in de Champions League, zal vanaf 2024 het doel verdedigen van RB Leipzig. Vandevoordt is al sinds 2016 onafgebroken lid van de Genkse A-kern. In september 2019 debuteerde hij op het veld van SK Ronze in de Croky Cup. Enkele maanden later, op de zesde speeldag van de UEFA Champions League, werd hij de jongste doelman ooit op het kampioenenbal. 17 jaar en 287 dagen oud was hij toen hij mocht aantreden tegen het Napoli van onder andere Dries Mertens en ex-Genkie Kalidou Koulibaly.

Sinds vorig seizoen werd Maarten Vandevoordt de nieuwe nummer 1 in Genk. John Van den Brom koos sinds februari resoluut voor hem. Enkele maanden later mocht Vandevoordt mee de Crocky Cup in de lucht steken. Op dit moment kwam Vandevoordt al 71 keer uit voor onze ploeg.

Foto : Dominique Vaes

De transfer wordt dus al ruimschoots op voorhand bekend gemaakt. Op dit moment staat ervaren rot Péter Gulácsi in doel. Vanaf 2024 zal dat dus Maarten Vandevoordt zijn. Ook de club is blij met hoe de transfer verlopen is, laat het weten via haar website :

“KRC Genk is bijzonder trots dat opnieuw een van onze natuurtalenten kan doorgroeien en kansen krijgt bij een Duitse topclub”, verrast Genk met het nieuws van de transfer. Maarten heeft bij ons een bijzonder traject afgelegd. Tegelijk zijn we blij dat hij zijn kwaliteiten nog twee seizoenen ten dienste kan stellen van onze club.”

Veel succes Maarten !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here