Home Nieuws Bastien Toma op huurbasis naar FC Sankt Gallen

Bastien Toma op huurbasis naar FC Sankt Gallen

0
Bastien Toma op huurbasis naar FC Sankt Gallen
Foto: Dominique Vaes

Bastien Toma vertrekt op huurbasis naar FC Sankt Gallen, de nummer acht uit de Zwitserse eerste klasse. Toma wordt uitgeleend tot het einde van het seizoen. Sankt Gallen bedong geen aankoopoptie op Toma.

Toma vervoegde de Genkse kern in augustus 2020. Hij kreeg al snel zijn eerste basisplaats onder ad-interim trainer Domenico Olivieri in de 3-1-overwinning tegen KV Mechelen. Toma maakte een solide indruk maar de plekjes op het Genkse middenveld waren en zijn nog altijd duur. De Zwitser moest het doen met (korte) invalbeurten en sporadische basisplaatsen. In korte tijd wist hij toch drie keer te scoren waarvan twee keer op Jan-Breydel tegen Club Brugge en dit seizoen in de beker tegen Winkel Sport. In 31 wedstrijden leverde hij ook ÊÊn assist.

Toma experimenteerde op het middenveld en werd zowel getest op de 6, 8 als 10. Met het oog op meer speelminuten wordt er gekozen voor een terugkeer naar zijn thuisland waar Sankt Gallen momenteel op een veilige achtste plaats staat. De nummer negen in de Zwitserse competitie speelt barrages. Wie tiende eindigt, degradeert.

Bonne chance, Bassie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here