Home Nieuws De nieuwe Gouden Schoen: Paul Onuachu

De nieuwe Gouden Schoen: Paul Onuachu

0
De nieuwe Gouden Schoen: Paul Onuachu
ANTWERPEN, BELGIUM - JANUARY 12 : Paul Onuachu ( KRC Genk ) & Janice Cayman pictured during the 68th edition of the Belgian Golden Shoe award. The Belgian Golden Shoe ( Dutch: Gouden Schoen , French: Soulier d'Or ) is an award given at the beginning of each year for the best footballer of the Belgian first division (Jupiler Pro League) for the past year. The trophy is sponsored by the Belgian newspaper Het Laatste Nieuws on January 12, 2022 in Antwerpen, Belgium, 12/01/2022 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News

Paul Onuachu is na Branko Strupar en Wesley Sonck de derde KRC Genk-speler die de Gouden Schoen wint. Onze Nigeriaanse spits eindigde voor Club-spelers Noa Lang en Charles De Ketelaere. 

2021 was een ongelooflijk jaar voor Paul: hij werd topschutter, won de Beker van Belgiรซ, werd vice-kampioen en kroonde zich tot profvoetballer van het jaar. Nu komt daar nog de Gouden Schoen bij. Een legende, onze legende. Dat behoeft geen verdere uitleg. Paul Onuachu haalde het met maar liefst 61 punten voorsprong op Noa Lang.

Ook Junya Ito toonde zich zich in de 68ste Gouden Schoen-uitreiking. Zijn doelpunt tegen Club Brugge werd genomineerd als ‘Doelpunt van het Jaar’, maar Noa Lang ging met de prijs lopen. Bovendien eindigde hij vijfde in de eindstand.

De Gouden Schoen en twee Genkies in de top 5: een schitterende avond voor onze club. Laat ze maar zeggen, dan zien ze ons niet komen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here