Home Nieuws Welkom Bernd Storck!

Welkom Bernd Storck!

0
Welkom Bernd Storck!
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 1 : Bernd Storck head coach of Cercle Brugge looks on during the Jupiler Pro League match between Cercle Brugge and KAA Gent at the Jan Breydel stadium on March 01, 2020 in Brugge, Belgium, 1/03/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News

Bernd Storck is onze nieuwe hoofdtrainer. Een dag na het ontslag van John Van den Brom is de komt van Storck al een feit. Storck zal een contract voor onbepaalde duur tekenen en donderdagavond al meteen plaatsnemen op de bank in het belangrijke duel tegen Rapid Wien.

Bernd Storck is geen onbekende in het Belgische voetbal. In ons land was hij al eerder actief bij Cercle Brugge en Moeskroen. Beide ploegen redde hij zowaar van degradatie. Moeskroen stond zowaar op de laatste plaats met 0 op 18. Storck kreeg de motor, na een inlooptijd, vlot aan het draaien en Moeskroen ontpopte zich tot de revelatie van de terugronde. Na de winterstop leden ze geen enkele nederlaag meer. In het verleden was de Duitser ook al assistent trainer van Hertha BSC, VFL Wolfsburg, Partizan Belgrado en Borussia Dortmund. Verder was Storck ook nog bondscoach bij Kazachstan en vertegenwoordigde hij Hongarije op het EK 2016.

Storck staat bekend als een coach die luistert naar zijn spelersgroep. Tijdens de winterstage bij Moeskroen mochten alle spelers hun visie op de prestaties van de ploeg kwijt. Verantwoording leggen bij de spelers, het is een van de speerpunten van zijn aanpak. Voor de wedstrijden op afzondering gaan, videobeelden voor de trainingen tonen, de reactiesnelheid verhogen, het hoorde allemaal tot zijn aanpak.

Veel succes, Bernd!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here