Home Nieuws Internationals Junya Ito opnieuw matchwinnaar voor Japan

Junya Ito opnieuw matchwinnaar voor Japan

0
Junya Ito opnieuw matchwinnaar voor Japan
LONDON, - OCTOBER 21 : Junya Ito forward of KRC Genk looks dejected on the final whistle after the defeat pictured in the olympic stadium of London during the UEFA Europa League group H match between West Ham United and KRC Genk on october 20, 2021 in London, United Kingdom 21/10/2021 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews

De kans dat we Junya Ito komend jaar aan het werk zullen zien in Qatar op het WK blijft nog altijd bestaan. Na dat hij Japan al de overwinning schonk tegen Vietnam deed hij ditmaal weer, nu tegen Oman. Wie we zeker niet in Qatar zullen zien is Kristian Thorstvedt.

Door de overwinning tegen Oman heeft Japen alles weer in eigen handen om zich te verzekeren voor een ticket richting Qatar. Wat eerst behoorlijk ver weg leek kan nu toch nog werkelijk worden en dat door onze Junya Ito. Vietnam en Oman: het waren dé twee wedstrijden die ze moesten winnen en dat gebeurde tot twee keer toe met 0-1. En telkens was het onze Genkie die zijn land over de streep trok. In Vietnam snelde hij weg van zijn tegenstander om aan de tweede paal een voorzet van Minamino (Liverpool) binnen te tikken. In Oman scoorde hij de enige treffer in minuut 81, waarna hij gewisseld werd. Ito was ook nu zijn bewaker te snel af en tikte van dichtbij een voorzet van links in doel. Beide doelpunten kwamen van zijn linkervoet. Het waren goals nummer 6 en 7 van Junya voor zijn land. 

Nederland bleek met 2-0 te sterk voor Noorwegen en dus is er geen WK-ticket voor Kristian Thorstvedt. Thorstvedt startte op de bank en viel meteen na rust in. Noorwegen kon zijn stempel niet drukken in een matige pot voetbal. Zo zullen Thorstvedt, Berge, die gekwetst was, en Daehli moeten wachten op een nieuwe kans in 2026. Ook Jere Uronen kon zich met Finland niet plaatsen. Finland verloor kansloos met 0-2 tegen Frankrijk en eindigt derde in zijn groep. Uronen speelde 73 minuten. Oekraïne werd tweede in de poule dus mag Ruslan Malinovskyi zich opmaken voor barrages.

Paul Onuachu blijft met Nigeria wel nog kans maken op een deelname aan het WK. Nigeria mag als groepswinnaar naar de Afrikaanse finaleronde. Het behield de leiding in zijn groep na een gelijkspel (1-1) tegen concurrent Kaapverdië. Onuachu viel enkele minuten voor tijd in. Tanzania is na een nederlaag tegen DR Congo, met ex-genkie Neeskens Kebano, en een gelijkspel tegen Madagaskar uitgeschakeld en zo zullen we Ally Mbwana Samatta eveneens niet zien in Qatar.

Foto: Dominique Vaes

Angelo Preciado keek vanop de bank toe hoe Ecuador nu ook van Chili kon winnen met 0-2 en zo een grote stap zet richting Qatar. Ecuador is nu afgezonderd derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie, achter de reeds geplaatsten Brazilië en Argentinië. Het telt nu zes punten meer dan de nummers vier (Colombia) en vijf (Peru). Colombia kwam voor de vierde keer in zijn laatste vijf wedstrijden niet verder dan 0-0, nu tegen Paraguay. Daniel Muñoz en Jhon Lucumí kwamen niet in actie. 

In Noord-Amerika klopte Canada nu ook Mexico met 2-1 en het wordt zelfs groepsleider. In de enorme koude van Edmonton moest eerst een pak sneeuw weggeschopt worden, maar de wedstrijd kon afgewerkt worden. Iké Ugbo kwam niet in actie. Ook Mark McKenzie bleef op de bank. De VS speelde 1-1 gelijk in Jamaica, tegen Leon Bailey die 88 minuten speelde. In Kingston was het met 32 graden zomers warm. De VS zijn tweede op 1 punt van Canada. Mexico volgt als derde op twee punten van de leider, Panama is vierde met evenveel punten. Enkel de eerste drie zijn rechtstreeks geplaatst voor Qatar.

De Rode Duivels waren al geplaatst. Toch was er een mooie verwijzing richting de Genkse jeugdacademie in de wedstrijd tegen Wales. Met Koen Casteels, Timothy Castagne, Arthur Theate, Kevin De Bruyne, Divock Origi, Dante Vanzeir en Leandro Trossard waren er maar liefst 7 (!) spelers die ons land mochten vertegenwoordigen uit de Genkse jeugdacademie. En dan zaten Yannick Carrasco & Christian Benteke nog eens op de bank.

Foto: Dominique Vaes

Onze jonge Genkies hebben zich met de nationale U19 geplaatst voor de eliteronde die naar het EK moet leiden. België keerde tegen Spanje een 0-2 achterstand nog om in een 2-2 gelijkspel. Vic Chambaere stond tussen de palen, Tuur Rommens was kapitein op linksachter en Luca Oyen speelde de volledige wedstrijd op ‘de 10’. Luca zorgde in de slotminuut voor de assist voor de gelijkmaker. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here