Home Nieuws Internationals Maarten Vandevoordt geraakt fit voor Beerschot – KRC Genk

Maarten Vandevoordt geraakt fit voor Beerschot – KRC Genk

0
Maarten Vandevoordt geraakt fit voor Beerschot – KRC Genk
GENK, BELGIUM - NOVEMBER 4: goalkeeper Maarten Vandevoordt of KRC Genk during the Group H - UEFA Europa League match between KRC Genk and West Ham United at Cegeka Arena on November 4, 2021 in Genk, Belgium (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

We moesten eventjes onze adem inhouden maar Maarten Vandevoordt geraakt toch fit voor de wedstrijd van komende zondag op het veld van Beerschot. De beloftewedstrijd in Schotland op dinsdagavond moet Vandevoordt aan zich voorbij laten gaan maar de wedstrijd van komende zondag komt niet in het gedrang.

De reden dat Vandevoordt moet passen voor Schotland is hinder aan zijn enkel, iets dat hem in het verleden ook al parten speelde. De pijn stak weer op nadat hij vrijdag met een feilloze prestatie de nul had gehouden tegen Turkije. In deze wedstrijd was Maarten meerdere keren bepalend met enkele uitstekende reddingen. Er wordt dus geen risico genomen met Vandevoordt en zo kan hij vrijdag de voorbereiding aanvatten voor de belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarn Beerschot.

Coach Jacky Mathijssen zal in het duel tegen Schotland kiezen voor Senne Lammers, reserve keeper bij Club Brugge, nadat ook Nick Shinton met een kleine blessure heeft moeten afhaken. Mathijssen zelf lichtte zijn keuze nog even toe op de algemene persconferentie:  “Meestal hebben we vier doelmannen in gedachten en houden we er eentje als back-up. Er zijn verschillende spelers met pijntjes en die van Maarten waren geen geheim. Met jonge spelers pakken wij weinig tot geen risico. Het zijn bovendien vier fantastische doelmannen, al is Maarten de enige vaste waarde op het hoogste niveau. Maar als er een positie is waarvoor we ons de komende tien à vijftien geen zorgen over hoeven maken, dan is het die van doelman.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here