Home Nieuws Internationals Ike Ugbo debuteert voor Canada, sterke Muñoz tegen Brazilië

Ike Ugbo debuteert voor Canada, sterke Muñoz tegen Brazilië

0
Ike Ugbo debuteert voor Canada, sterke Muñoz tegen Brazilië
EUPEN, BELGIUM - OCTOBER 3 : Ike Ugbo forward of KRC Genk celebrate his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and KRC Genk on October 03, 2021 in Eupen, Belgium, 3/10/21 ( Photo by David Hagemann / Photonews

KRC Genk heeft er weer een nieuwe international bij, en meteen ook de eerste Canadees: Ike Ugbo besloot om de Canadese kleuren te verdedigen en maakte al meteen zijn debuut. Ook Daniel Muñoz liet zich alsook gelden tegen onder andere wereldsterren als Neymar.

In Noord-Amerika maakte Iké Ugbo zijn debuut voor Canada in de slotfase van de wedstrijd tegen Costa Rica. In een koud Edmonton zorgde Jonathan David voor het enige doelpunt en alweer drie belangrijke punten. Ugbo mocht de ex-speler van KAA Gent vervangen. Canada is derde in de stand, op een punt van de Verenigde Staten en Mexico. Canada speelt komende week nog eens in Edmonton, tegen Mexico. De weersvoorspellingen zijn keihard: sneeuw en vriestemperaturen.

Het duel tussen Team USA en Mexico eindigde op 2-0 in het voordeel van onze Mark McKenzie, die niet werd gebruikt als invaller. Hij reist nu af naar Jamaica.

Brazilië is inmiddels zeker van een WK-ticket richting Qatar na een overwinning tegen Colombia. Carlos Cuesta die zich inmiddels in de ploeg geknokt heeft moest forfait geven voor deze interlandperiode. Daniel Muñoz en Jhon Lucumi waren wel mee afgereisd. Daniel speelde defensief een goeie wedstrijd. Hij deed het lange tijd prima op de rechtsachter, in een rechtstreeks duel met Neymar. Die kreeg zelfs geel voor een ingreep op Muñoz. Na 77 minuten werd hij afgelost door James Rodriquez. Lucumi bleef de hele wedstrijd op de bank. Voor eigen publiek tegen Paraguay moet Colombia absoluut winnen als het nog kans wil maken op een ticket richting Qatar.

Foto: Dominique Vaes

Junya Ito was dan weer matchwinnaar voor Japan. Japan moest afgelopen woensdag winnen in Vietnam om de kansen op rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Qatar niet ernstig te hypothekeren. Het lukte nipt, dankzij een goal van Ito. Dinsdag speelt Japan in Oman. 

Ook Kristian Thorstvedt staat voor de match van de waarheid dinsdagavond, en dat tegen Nederland. De situatie in groep G is er om te spannen: drie landen maken nog kans op rechtstreekse plaatsing, want door het puntenverlies van Nederland én Noorwegen doet ook Turkije nog volop mee. Oranje is groepsleider met twee punten meer dan zijn concurrenten. Het liet de zekere kwalificatie afgelopen zaterdag in Montenegro nog onverwacht glippen. Het ging daar in het slot nog van 0-2 naar 2-2. Een gemiste kans, met name omdat eerder op de avond Noorwegen niet voorbij Letland was geraakt (0-0). ‘We hadden kansen genoeg om te winnen’, zei Kristian Thorstvedt. Het leek over voor de Noren, maar de hulplijn kwam dus nog van de Montenegrijnen.

Foto: Dominique Vaes

Angelo Preciado bleef verrassend op de bank bij Ecuador. Hij zag zijn land met 1-0 winnen tegen Venezuela waardoor het comfortabel op een derde plaats blijft staan.

Andras Nemeth kreeg als 19-jarige weer een basisplaats bij de U21 van Hongarije, die Letland met 1-0 klopten maar uitgeschakeld zijn voor het EK. De nationale U19 van de Rode Duivels zitten voor hun EK-kwalificatie in Luxemburg, waar ze drie wedstrijden spelen die een plaats moeten opleveren in de eliteronde in maart volgend jaar. De eerste opdracht werd een eenvoudige overwinning tegen Azerbeidjan (1-5). Tuur Rommens en Luca Oyen scoorden allebei, Vic Chambaere stond tussen de palen. Amine Abid bleef op de bank. Ook opdracht twee werd goed volbracht: Tegen het thuisland werd het net als tegen Azerbeidjan 5-1. Luca Oyen scoorde opnieuw. Behalve Luca stonden ook Vic Chambaere en Tuur Rommens in de basis. Adnane Abid viel na een uur in voor Luca. Dinsdagavond spelen ze nog tegen Spanje. Een gelijkspel volstaat voor groepswinst, want het doelsaldo van de Belgen is beter. 

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here