Home Nieuws Internationals Denemarken naar WK door doelpunt Mæhle, ook Ito wint

Denemarken naar WK door doelpunt Mæhle, ook Ito wint

0
Denemarken naar WK door doelpunt Mæhle, ook Ito wint
Copenhagen, Denmark. 12th, October 2021. Joakim Maehle (5) of Denmark seen during the UEFA World Cup qualifier between Denmark and Austria at Parken in Copenhagen., Credit:Lasse Lagoni / Avalon ! only BELGIUM !

De laatste interlands worden op dit moment afgewerkt voordat de spelers zich terug op de club mogen melden. Na een weergaloze prestatie van Carlos Cuesta en een doelpunt van Kristian Thorstvedt is het nu een oud gediende die de spotlights opeiste: Joakim Mæhle zorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd ervoor dat Denemarken naar het WK 2022 in Qatar mag.

Joakim Mæhle, vorige zomer naar Atalanta Bergamo vertrokken, is met Denemarken bezig aan een uitmuntende kwalificatieronde. In de acht matchen die er tot dusver gespeeld zijn wonnen Mæhle en Denemarken ze alle acht. Het doelpuntensaldo van de Denen is echter nog indrukwekkender: 28 doelpunten gescoord en geen enkele geïncasseerd. Straffe cijfers voor Joa en zijn ploeggenoten.

Joakim Maehle in actie voor KRC Genk. Foto: Dominique Vaes

Na Duitsland is Denemarken nu het tweede land dat zich kwalificeert voor het WK 2022 het komende jaar in Qatar. Door een 1-0 overwinning tegen Oostenrijk wisten de Denen het maximum van de punten te behalen. Mæhle zorgde na 53 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd waarin hij zich knap vrijliep en de bal beheerst in doel legde. Voor Mæhle was het al zijn vierde doelpunt in deze kwalificatiecampagne. Het was de 21ste cap voor Joakim en zijn zevende doelpunt voor Danish Dynamite.

Twitter: ElevenSports

Japan en Junya Ito blijven in extremis nog in de race om zich te kwalificeren voor het WK in Qatar komend jaar. Dankzij een 2-1-zege tegen Australië staat Japan weer tussen de mensen in de Aziatische WK-kwalificaties. Australië nekte zichzelf door een late own-goal van Behich. Ito zelf speelde een volledige wedstrijd. De overwinning voor Japan was broodnodig na nederlagen tegen Oman en Saoedi-Arabië. Bij Australië stond ex-speler Mathew Ryan in doel. Clubicoon Danny Vukovic bleef een hele wedstrijd op de bank.

Ook de jonge Duivels hebben er tot nog toe een vlekkeloze campagne opzitten. De ploeg van Jacky Mathijssen wonnen in Leuven met 1-0 van Denemarken waardoor ze goed op weg zijn om zich te kwalificeren voor het EK met 12/12. Maarten Vandevoordt kreeg tegen Kazachstan nog rust maar stond nu alweer in doel. Vandevoordt hield het hoofd goed koel en zorgde voor stabiliteit vanachter door alert te zijn op verschillende hoge ballen.

Foto: Dominique Vaes

Bij Noorwegen nog altijd geen Erling Braut Håland dus mocht gelegenheidsspits Kristian Thorstvedt nog eens depanneren. Thorstvedt scoorde afgelopen week nog tegen Turkije maar kon dit kunstje ditmaal niet overdoen. Noorwegen won wel met 2-0 van Montenegro. Thorstvedt werd halfweg de tweede helft gewisseld, samen met oud-speler Mats Møller Dæhli. Ook Patrik Hrosovsky maakte de 90 minuten vol tijdens het gelijkspel (2-2) van Slovakije in Kroatië.

Andras Nemeth verliest met U21 van Hongarije met 1-5 van Duitsland. Hij werd na 75 minuten vervangen. Van de lokale pers werd Nemeth wel als beste Hongaar gezien en kreeg de hoogste socre. De Belgische U19, met onder meer Chambaere en Oyen, klopten op een toernooi in Marbella na Frankrijk ook Engeland (3-2).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here