Home Nieuws Internationals Opnieuw een weergaloze Cuesta, doelpunt voor Thorstvedt

Opnieuw een weergaloze Cuesta, doelpunt voor Thorstvedt

0
Opnieuw een weergaloze Cuesta, doelpunt voor Thorstvedt
GENK, BELGIUM - SEPTEMBER 30: Carlos Cuesta of KRC Genk during the UEFA Europa League Group Stage match between KRC Genk and Dinamo Zagreb at Cegeka Arena on September 30, 2021 in Genk, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

De interlandbreak loopt opnieuw op zijn einde. Hoog tijd om weer een huidige stand van zaken op te nemen. Liefst 13 internationals, waarvan 9 bij de A-ploeg, mogen met fier de clubkleuren van hun land vertegenwoordigen. Vele genkies bleven weer niet onopgemerkt: de spotlights zijn ditmaal wederom gericht op Carlos Cuesta en Kristian Thorstvedt

Colombia behaalde tot twee keer toe een knap gelijkspel tegen Uruguay en Brazilië. Opnieuw waren er drie genkies in de selectie te bewonderen. Voor Jhon Lucumi en Daniel Muñoz waren er geen speelminuten. Deze waren er wel voor Carlos Cuesta, die tot twee keer toe uitblinker van dienst was. Na veel indruk gemaakt te hebben in zijn eerste interland behield bondscoach Reinaldo Rueda het vertrouwen in Carlitos.

Cuesta kweet zich opnieuw uitstekend van zijn taak. De Colombiaanse voetbalpers haalt opnieuw de loftrompet boven om de prestatie van Cuesta te beschrijven: ‘Cuesta overtuigt de bondscoach als titularis, was sterk in de opbouw en redder in de verdediging.’ Hij speelde links van Yerry Mina (Everton) en hield eerst Luis Suarez en later Edinson Cavani aan de ketting. Carlos was sterk in de duels, anticipeerde prima, had meerdere vitale tussenkomsten en toonde zich ook balvast, en zeker in het inspelen. De wedstrijd tegen Uruguay eindigde op 0-0.

0-0 was ook de score tegen Brazilië dat zo zijn eerste punten verloor in de kwalificaties voor het WK 2022. Na dat onder andere Luis Suarez en Edinson Cavani niet konden scoren tegen Carlos Cuesta lukte dit ditmaal ook niet voor sterren zoals Neymar en Gabriel Jesus. Cuesta kreeg voor de tweede keer de voorkeur op Davinson Sanchez en vatte post naast Yerry Mina. Cuesta anticipeerde weer uitstekend, en sloot met zijn snelheid vaak de ruimtes.
‘Spelers van het niveau Neymar aan banden kunnen leggen is een droom die werkelijkheid is geworden, en de vrucht van vele jaren hard werken’, zei een druk geïnterviewde Cuesta achteraf. Zijn twee Genkse ploegmaats kwamen niet in actie. Later deze week ontmoet Colombia nog Ecuador.

Foto: Dominique Vaes

Kristian Thorstvedt met Noorwegen een 1-1-gelijkspel tegen Turkije. Onze Noor nam zowaar post in de spits als vervanger van ene Erling Braut Håland. Thorstvedt stelde niet teleur en bracht Turkije vlak voor rust op gelijke hoogte. Thorstvedt zit al aan een straf gemiddelde: drie doelpunten in acht wedstrijden.

Ook Angelo Preciado kwam tot twee keer toe in actie. Ecuado won eerst vlot van Bolivia waarin Angelo kort na rust inviel. Tegen Venezuela werd er dan weer verrassend met 2-1 verloren. Preciado werd na ruim een uur gewisseld.

Ook Mark McKenzie mag er weer een cap bijschrijven. Het team van de VS won met 2-0 van Jamaica in de CONCACAF play-offs. Tegen Panama werd er dan weer verrassend verloren met 1-0 door een own-doelpunt van spits Zardes. In deze wedstrijd speelde McKenzie de volledige wedstrijd.

Zonder Paul Onuachu – last aan de enkel – ging Nigeria verrassend onderuit tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek (0-1). Over enkele dagen kunnen de Super Eagles al revanche nemen. Ook Japan verloor zonder Genkie. In Saoedi-Arabië werd het 1-0. Junya Ito was geelgeschorst. 

De Belgische U19 wonnen een oefenduel tegen Frankrijk met 1-0. Genkies Oyen, Chambaere en Rommens stonden aan de aftrap. El Taibi mocht invallen. Andras Németh mocht dan weer twee scoren met Hongarije in de belofteinterland tegen Polen dat op 2-2 eindigde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here