Home Nieuws Paul Onuachu verlengt tot 2024

Paul Onuachu verlengt tot 2024

0
Paul Onuachu verlengt tot 2024
WIEN, AUSTRIA - SEPTEMBER 15 : Paul Onuachu forward of KRC Genk celebrates after scoring during tthe UEFA Europa League match between SK Rapid Wien and KRC Genk on September 16, 2021 in Wien, Austria, 16/09/2021 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews

Fantastisch nieuws op deze maandagnamiddag: topschutter Paul Onuachu verlangt zijn contract tot 2024. Onuachu is zo al de tweede sterkhouder in nog geen week tijd die zijn contract verlengt. Eerder verlengde ook Jhon Lucumi al met een extra seizoen.

De roze wolk waarop Racing Genk zit blijft maar doorgaan. Na een succesvolle transferperiode waarin de gewenste spelers werden aangetrokken en het blijven van sterkhouders zoals Lucumi en Onuachu, verlengen deze laatste twee hun contract ook nog eens.

Het avontuur van Paul Onuachu bij KRC Genk is nog lang niet ten einde. Er werd begin dit seizoen niet verwacht dat Onuachu midden september nog altijd in Genk zou zijn. Het onverwachte gebeurde en inmiddels heeft onze Nigeriaanse spits zijn verbintenis verlengt tot medio 2024. Het debuut van Paul Onuachu kwam er op 1 september 2019 op Club Brugge. Zijn eerste doelpunt volgde meteen bij zijn eerste basisplaats ruim twee weken later op Charleroi. Zijn eerste seizoen, dat onderbroken werd door Corona, mocht er al zijn met 10 doelpunten. Vorig seizoen ontplofte Paul Onuachu helemaal: onze spits scoorde maar liefst 35 doelpunten waardoor hij het record van Wesley Sonck verbrak. Als beloning leverde hem dit de titel van topschutter op en werd ook nog eens verkozen tot ‘Pro League Player Of The Year‘.

In de competitiematch op STVV liet Paul Onuachu nog maar eens zien onmisbaar te zijn. Met een invalbeurt zorgde hij voor de winning goal waardoor hij zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen scoorde. In het totaal staat zijn teller al op zes stuks met de Europese campagne meegeteld.

Inmiddels heeft Paul Onuachu al maar liefst 51 keer gescoord voor blauw-wit, en dat in amper 79 wedstrijden. Straffe cijfers waardoor Paul zich nu al in de top 10 van Genkse topschutters aller tijden heeft binnen genesteld.

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here