Home Nieuws Internationals Carlos Cuesta debuteert en domineert, ook Mark McKenzie wint

Carlos Cuesta debuteert en domineert, ook Mark McKenzie wint

0
Carlos Cuesta debuteert en domineert, ook Mark McKenzie wint
GENK, BELGIUM - AUGUST 14: Carlos Cuesta of KRC Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and OH Leuven at Luminus Arena on August 14, 2021 in Genk, Belgium (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

De interlandperiode loopt op zijn einde. In de afgelopen dagen kwamen er nog een paar spelers in actie waaronder Carlos Cuesta en Daniel Muñoz voor Colombia en Mark Mckenzie voor USMNT. Het werd een succes voor onze genkies want zowel Colombia als USA konden de drie punten bemachtigen. De spotlights staan echter op Carlos Cuesta die zijn debuut maakte voor de Colombiaanse ploeg en meteen een fantastische indruk naliet.

In Colombia staat Carlos Cuesta al verschillende jaren als een enorm groot talent te boek. Cuesta was in het verleden, op het EK 2019, al kapitein van de U20 bij de beloften en liet toen al zien over veel potentieel te bevatten. Afgelopen zomer vertegenwoordigde Cuesta samen met Lucumi en Muñoz Colombia op de Copa América maar minuten maakte hij er nog niet.

Door het uitvallen van Yerry Mina en Dávinson Sánchez moest bondscoach Reinaldo Rueda sleutelen aan zijn basisploeg en mocht Carlos Cuesta eindelijk een eerste cap achter zijn naam schrijven. Colombia heerste tegen Chili en toonde een heel ander gelaat dan op de Copa América met efficiënt aanvallend voetbal. Ook Cuesta droeg zijn steentje bij en beleefde een droomdebuut. Cuesta had 46 goede passes op 51. In de Colombiaanse media regent het echter lofbetuigingen voor zijn prestatie in zijn eerste A-interland. Op Twitter werden de vergelijkingen al gemaakt met Virgil Van Dijk en Sergio Ramos, een prestatie om trots op te zijn.

Na een 2-0-voorsprong voor Colombia kon Chili in het begin van de tweede helft al snel de aansluitingstreffer scoren. Dit betekende alsook de inbreng van Daniel Muñoz. Dit was al intussen de achtste cap dat Muñoz verzamelde voor nationale ploeg en ook ditmaal overtuigde hij weer door voor de nodige stabiliteit en creativiteit te zorgen. Muñoz zag Colombia nog een derde keer scoren en was zelfs betrokken bij de 4-1. Genk en Colombia, een geslaagde match.

Foto: Dominique Vaes

Ook Mark Mckenzie keert met succes terug naar Genk. Onze Amerikaanse international won met 1-4 met de Amerikaanse ploeg – het ‘United States Men’s National Soccer Team’, afgekort USMNT – in de wedstrijd in Honduras. McKenzie speelde de hele wedstrijd.

Wat heel lang een moeilijke wedstrijd leek te worden voor McKenzie en USMNT keerde in de tweede helft volledig om. De wedstrijd leek eventjes uit te draaien in een tactisch drama door coach Gregg Berhalter maar in de tweede helft startte hij terug met het vertrouwde systeem met vier verdedigers. McKenzie vatte als linkercentrale verdediger aan naast Robinson van Atalanta. McKenzie speelde zijn wedstrijd zoals we hem kennen, sober en solide. De aanval die de 1-2 inleidde startte bovendien bij Mark.

Belangrijke uitzege die de VS op de derde plaats brengt van de finaleronde van de CONCACAF-kwalificatie met acht landen. De VS tellen nu 5 op 9. De eerste drie in de eindstand plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde van het WK in Qatar. Voor Mark McKenzie was het de zevende interland voor het USMNT. 

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here