Home Nieuws Internationals Nieuws over onze internationals: Kristian Thorstvedt heerst voor Noorwegen

Nieuws over onze internationals: Kristian Thorstvedt heerst voor Noorwegen

0
Nieuws over onze internationals: Kristian Thorstvedt heerst voor Noorwegen
20-05-2021: Voetbal: KRC Genk v Royal Antwerp FC: Genk GENK, BELGIUM - MAY 20: Kristian Thorstvedt of KRC Genk during the Belgium Jupiler Pro League match between KRC Genk and Royal Antwerp FC at Luminus Arena on May 20, 2021 in Genk, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Nu de interlandperiode weer volop aan de gang is, is het tijd om eens een huidige stand van zaken te maken en te kijken hoe onze spelers het er van af brengen. De Genkse internationals zijn alom goed vertegenwoordigd, en doen het ook aardig goed. Een hoofdrol was er weggelegd voor Kristian Thorstvedt bij Noorwegen.

De eerste interland, tegen Nederland, moest Kristian Thorstvedt aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. Geen probleem want Kris kon wel een extra rustdag gebruiken na een druk programma met KRC. Afgelopen zaterdag tegen Letland kwam Thorstvedt wel in actie. Hij startte aan de wedstrijd en maakte het uur vol. Zijn hoogtepunt kwam er echter dinsdagavond tegen Gibraltar. In zijn eerste wedstrijd voor het thuispubliek scoorde Thorstvedt meteen de openingsgoal en gaf vijf munuten later ook nog eens de assist voor de 2-0 aan niemand minder dan aan ons bekende Erling Haland. De toon was gezet voor Thorstvedt. Bij zijn wissel in minuut 81 werd zijn naam gescandeerd door het Noorse publiek. Een nieuwe ster in Noorwegen is geboren. De statistieken van Kristian mogen er zijn: in zeven interlands heeft hij twee doelpunten gemaakt en drie assists afgeleverd. De Noorse fans hebben er een publiekslieveling bij, dat is duidelijk.Noorwegen zou uiteindelijk Gibraltar vernederen met 5-1, met onder andere drie goals van Haland. Thorstvedt werd trouwens afgelost door oud-speler Mats Møller Dæhli. Sander Berge kwam deze periode niet in actie wegens een coronabesmetting.

Overige internationals

Kristian Thorstvedt was echter niet de enige genkie die zich liet opmerken. Junya Ito won met 0-1 in Doha, Qatar, waarin hij een assist gaf in het enige doelpunt van de wedstrijd dat Japan de overwinning schonk tegen China. Ito’s assist was er eentje zoals we hem kennen: met een snelle rush over zijn flank zorgde hij voor de perfecte voorzet.

Paul Onuachu mocht voor Nigeria invallen dat met 1-2 won tegen Kaapverdië. Hierdoor is Nigeria met 6/6 goed uit de kwalificatieblokken gestart. Patrik Hrošovský bleef de voorbije paar wedstrijden op de bank, maar dat leverde Slovakije maar een 1 op 6 op. Tegen Cyprus kwam Patje kort na de rust in het veld. Een minuut later stond zijn Slowakije 1-0 voor, en in het slotkwartier werd het nog 2-0.

Bij Colombia liggen Jerry Mina en Davinson Sanchez uit waardoor Carlos Cuesta in de pers naar voren geschreven wordt als vervanger. Voor Cuesta kan het zijn eerste optreden worden voor de Colombiaanse nationale ploeg. In de vorige wedstrijd zaten zowel hij als Daniel Munoz op de bank.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here