Home Nieuws Afscheid van een clublegende, bedankt Jere Uronen

Afscheid van een clublegende, bedankt Jere Uronen

0
Afscheid van een clublegende, bedankt Jere Uronen
ANDERLECHT, BELGIUM - MAY 16 : Jere Uronen Juhani defender of Genk celebrating winning the title of the Jupiler Pro League after the Play-Offs 1 Jupiler Pro League match between RSC Anderlecht and KRC Genk on May 16, 2019 in Anderlecht, Belgium, 16/05/2019 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews

Na 5,5 jaar sluit Jere Uronen het hoofdstuk KRC Genk af. Het kon wel een sprookje zijn: vertrekken door de grote poort en alles gewonnen hebben wat er te winnen valt. Na een goed EK kiest onze goedlachse Fin dus voor een nieuw avontuur, eentje in de Ligue 1, bij het Franse Stade Brestois. Alleen maar bewondering voor het parcours dat deze rasechte genkie heeft afgelegd.

4 januari 2016. De club, toen nog onder leiding van coach Peter Maes, was op winterstage in Spanje om zich voor te bereiden op het tweede deel van de vaderlandse competitie. Er was toen al één nieuwkomer mee op stage, genaamd Ruslan Malinovskyi. Op deze dag werd er ook een tweede wintertransfer aangekondigd: een jonge Finse linksachter van 21 jaar stapte over van het Zweedse Helsingborg. Hij kon van ver herkend worden door zijn blond kapsel en brede glimlach. Die Fin was Jere Uronen, het sprookje was van start gegaan.

Zijn debuut kwam er niet meteen door een aanpassingsperiode aan de Belgische competitie. Op speeldag 30, de laatste voor play off 1, mocht Jere Uronen voor het eerst het blauw-witte shirt aantrekken. Er werd met 4-1 gewonnen van KV Oostende. Het was het begin van 169 wedstrijden en een opeenstapeling van basisplaatsen. In play off 1 maakte Jere ook al meteen zijn eerste doelpunt voor de club, en dat met een fantastisch schot met zijn rechtervoet in de thuiswedstrijd tegen de uiteindelijke landskampioen Club Brugge. De toon was gezet.

Jere Uronen zou uiteindelijk zes keer de netten vinden. Een eerste goal tegen Club Brugge, en eveneens ook zijn laatste. Een fantastische knal van net buiten de zestien was het laatste wapenfeit van Jere Uronen in loondienst voor KRC Genk, in de verloren Supercup van afgelopen weekend. Verder scoorde hij onder andere nog in die epische 2-5-overwinning tegen KAA Gent in de 1/16e finales van de Europa League. Ook de Champions League mocht hij beleven. In de eerste drie groepswedstrijden stond Jere aan de aftrap, de andere wedstrijden moest hij aan zich voorbij laten gaan door een vervelende blessure.

Een titel, een beker en een Supercup. Dit zijn de prijzen die er in België te winnen vallen. Jere Uronen won ze allemaal. Jere was één van de genkies die in het seizoen 2018/2019 de landstitel binnenhaalde, zijn eerste voor de club. De Supercup volgde al snel. Tot de Croky Cup was het nog wachten tot eind vorig seizoen maar ook deze prijs mag Jere toevoegen aan zijn lijstje.

Woorden schieten te kort om te schrijven hoe veel deze goedlachse Fin voor onze club heeft betekent. Jere Uronen gaat wel weg uit Genk, maar Genk zal nooit vertrekken in Jere Uronen. Hij straalt alles uit wat een echte Genk-speler moet hebben. Gewaardeerd door iedere clubmedewerker, supporter en teamspeler.

Duizendmaal bedankt, Jere. Veel succes met je nieuwe uitdaging!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here