Home Nieuws Matchdays Kapitein Bryan Heynen blikt vooruit op het nieuwe voetbalseizoen: “We moeten het hoogste willen nastreven”

Kapitein Bryan Heynen blikt vooruit op het nieuwe voetbalseizoen: “We moeten het hoogste willen nastreven”

0
Kapitein Bryan Heynen blikt vooruit op het nieuwe voetbalseizoen: “We moeten het hoogste willen nastreven”
GENK, NETHERLANDS - JULY 14: Bryan Heynen of Genk during the Club Friendly match between Genk and AZ at Luminus Arena on July 14, 2021 in Genk, Netherlands (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Zaterdagavond trappen Club Brugge en KRC Genk het nieuwe voetbalseizoen op gang in de Supercup. Nauwelijks drie maanden later kan Bryan Heynen opnieuw een beker de lucht intillen, ditmaal gaat het om de Supercup. Een prijs die Genk nog maar twee keer kon winnen. De laatste supercup werd twee seizoenen geleden met 3-0 gewonnen tegen KV Mechelen. Een prijs is een prijs en ook deze willen ze graag op de lijst toevoegen. “We moeten het hoogste willen nastreven”, aldus Heynen.

Dimitri De Condé en John Van den Brom draaiden er op de persconferentie al geen doekjes om, het hoogste moet dit seizoen nagestreefd worden en de drang om beter te doen dan vorig seizoen is enorm groot. Dat kan alleen met een landstitel. Ook kapitein Bryan Heynen staat zijn mening hierin bij in een interview met huiskrant Het Belang Van Limburg: “Dat is misschien on-Belgisch. In het verleden werd er wat voorzichtiger taal gesproken. Maar als Genk een topclub wil zijn en blijven, dan moeten we inderdaad het hoogste ambiëren. We zitten nu ruim twee weken ver in de voorbereiding. Wat stel ik vast? Dat er nog niemand vertrokken is en dat er een viertal spelers gehaald zijn die ons iets kunnen bijbrengen. Daardoor zijn ook alle posities dubbel bezet. Kortom, we kunnen voortbouwen op wat we vorig seizoen hebben neergezet en dat was niet niks. Hoger eindigen dan toen mag, nee moet het doel zijn. Maar natuurlijk zijn er ook andere ploegen die dezelfde ambitie uitspreken.”

Al is Heynen zich wel bewust van het feit dat er nog enkele sleutelspelers kunnen vertrekken, zoals bijvoorbeeld Paul Onuachu en Jhon Lucumi. “Dat kan natuurlijk altijd. Maar op dit ogenblik is het overal redelijk rustig. Ik denk dat veel clubs nu pas de gevolgen van corona gaan voelen. Voor mij hoeft er niemand te vertrekken. Integendeel. Laat ons iedereen maar aan boord houden.”

Spelerskern nog niet volledig

Zowel Club Brugge als wij missen een aantal sleutelspelers. Bij Club zijn onder andere Vanaken, Mignolet en Vormer aanwezig. Wij moeten het zonder onze Colombianen doen, en Gerardo Arteaga heeft nog maar één training achter de rug. Heynen schat de kansen dan ook fiftyfifty in: “Het missen van onze verdediging is een aderlating maar dat zal ik niet als excuus inroepen. Wie zaterdag aan de aftrap komt, verdient zijn plaats. Geloof me vrij, wij gaan zaterdag voluit voor die trofee. Ik ben wel benieuwd naar de reactie van het publiek. We spelen op verplaatsing, voor tienduizend thuisfans. Ik ben benieuwd naar hun reactie. Na al die coronatoestanden verwacht ik dat die mensen erg uitbundig zullen zijn. Dat kan een rol spelen. Maar ik kijk ernaar uit.”

Een korte voorbereiding

Met maar drie weken voorbereiding was dit zeer kort. Bovendien stroomden vele spelers als regendruppels één voor één binnen waardoor het niet optimaal was om met een volledige ploeg te trainen. Gelukkig kon er nog gesteund worden op de automatismen van vorig seizoen. “Oké, het was een korte voorbereiding met hindernissen. Maar zaterdag de Supercup, een week later Standard en begin augustus al Europees voetbal. Dat zijn allemaal wedstrijden die ertoe doen. Hoe belangrijk de start van het seizoen is, is een jaar geleden gebleken. De punten die je in de beginfase verliest, draag je mee voor de rest van het seizoen en kom je op het einde van de rit tekort. Dat mag zich niet herhalen.”

Zo hoopt Heynen op een goed seizoen, al zal perfectie moeilijk na te streven zijn: “Een perfect seizoen bestaat niet. Je komt altijd eens een mindere periode tegen. Maar ook in een slechte periode moet je punten pakken. Dat is iets wat vorig seizoen niet lukte. We werden geconfronteerd met heel hoge pieken en heel diepe dalen. Ik ga ervan uit dat we daaruit de nodige lessen hebben getrokken.”

De wedstrijden zullen opnieuw in een sneltempo volgen maar van onderschatting of inhouden zal geen sprake zijn, aldus onze kapitein: “Daar ben ik niet bang voor. Uiteraard denken veel jongens nog terug aan de vorige campagne in de Champions League en smaakt dat naar nog. Maar het is nog te vroeg om daar nu al mee bezig te zijn. Maar stel dat we het halen. Dan denk ik dat we beter voor de dag zullen komen dan destijds. Deze groep is volwassener. In tegenstelling tot toen is de groep nu samengehouden en nog versterkt.”

De nieuwkomers

De mentaliteit die er momenteel in Genk waait is die van alles willen winnen. Iets dat ook bij de nieuwkomers geldt, waaronder oud-Ajacied Carel Eiting in het bijzonder. “Een uitstekende zaak. Mijn standpunt is: in de groep moet iedereen zijn zeg kunnen doen en vertellen wat hij op zijn lever heeft liggen. Carel is zeker zo’n figuur. Hij is heel aanwezig op en naast het veld. Ik juich dat toe.”

Met vier nieuwkomers is het aanpassen maar door de perfecte automatismen die er zijn binnen de club en op het veld verloopt dit zonder al te veel moeite, wist Heynen te verklaren: “Ik voel nu al dat de groep uitstekend aan mekaar hangt. Je weet, tijdens zo’n stage is het de gewoonte dat nieuwkomers voor de groep een liedje moeten zingen. Hier in Zeeland krijgen we een heel concert te horen, want de jongens die in de vorige winterstop bij de groep zijn gekomen, moeten ook hun lijflied nog brengen. Tegen AZ zag je de automatismen van het slot van vorig seizoen al terug. Er schuilt heel veel kwaliteit in deze groep en de nieuwkomers geven zich voor de volle honderd procent. We zijn klaar voor de strijd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here