Home Nieuws Matchdays John Van den Brom: “Ik wil met KRC Genk kampioen spelen”

John Van den Brom: “Ik wil met KRC Genk kampioen spelen”

0
John Van den Brom: “Ik wil met KRC Genk kampioen spelen”
BURGH-HAAMSTEDE, THE NETHERLANDS - JULY 16 : John van den Brom head coach of KRC Genk talking to the press during a press conference prior to the Supercup against Club Brugge at the Grand Hotel Ter Duin on July 16, 2021 in Burgh-Haamstede, The Netherlands, 16/07/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News

Zaterdagavond is het zover. Dan mogen we als KRC Genk zijnde het nieuwe voetbalseizoen op gang trappen in de Supercup op het veld van landskampioen Club Brugge. Meteen de eerste prijs van het seizoen binnenhalen, dat moet de doelstelling zijn. Ook coach John Van den Brom gaat van deze instelling uit.

Alles willen winnen, dat is tegenwoordig de mentaliteit wat iedereen in Genk wil nastreven. Ook met het aanwerven van nieuwe spelers wordt er gekeken naar die winnaarsmentaliteit en die drang om prijzen te pakken met de club. Spelers die hun rol zowel op het veld als in de kleedkamer kunnen opnemen, ook als het minder gaat. Het zegt veel over de nieuwe wind die er in nu binnenwaait in de Luminus Arena. Ook technisch directeur Dimitri De Condé staat deze uitspraak bij: “Onze club staat op een scharniermoment. Er moet een mentaliteitswijziging komen. Vanaf nu moeten we elke wedstrijd willen winnen. En als we toch eens verliezen, moet ons dat een slecht gevoel geven en de drang om ons onmiddellijk te herpakken.”

Een korte voorbereiding

Op de wekelijkse persconferentie in aanloop naar de Supercup tegen Club Brugge blikt John Van den Brom aan onder andere HBVL terug op een korte maar geslaagde voorbereiding. De Supercup lijkt op een veredelde oefenwedstrijd maar daar wil JVDB niets van weten: “Het was een korte voorbereiding want onze groep is zelfs nog niet volledig. We wachten nog op de terugkeer van onze Colombianen. Arteaga is ook nog maar pas enkele dagen geleden geland. Maar voor mij is de voorbereiding achter de rug. De Supercup is de openingsmatch van het nieuwe seizoen. Een mooi duel dat onderstreept wat we vorig seizoen bereikt hebben. We sloten het af met een prijs, de beker, en daardoor mogen wij het opnemen tegen de kampioen. Dat is toch waar het in voetbal om draait. Tijdens onze mini-stage hier aan zee heb ik dat bewustzijn nog eens opgekrikt. Ik heb de jongens erop gewezen hoe geweldig ze het vorige seizoen afgesloten hebben. Die draad willen we meteen weer oppikken. Elke coach, elke sporter wil prijzen pakken. Dat kan zaterdag al. Ik zie op training een gretige en frisse ploeg. Dus dat belooft.”

Ambitie om beter te willen doen

Gelijk de stand van zaken op dit moment is ziet het er rooskleurig uit. Alle sterkhouders zijn nog aanwezig. Enkel Dries Wouters zocht andere oorden op, en Jere Uronen lijkt dit ook nog te gaan doen, maar voor de rest is de spelersgroep nog intact gebleven. Dit wil zeggen met Paul Onuachu, Theo Bongonda en Junya Ito. Van den Brom kan dus een tevreden coach zijn: “Dus zijn wij nog beter geworden. Bij Brugge is de selectie zo goed als ongewijzigd. Dat moet dus een leuke match opleveren. Ik praat bewust niet over de afwezige spelers in beide kampen. Over onze aanwinsten wil ik wel iets extra’s vertellen. Drie jongens zijn vanaf dag 1 bij ons en zijn zo stilaan gewend geraakt aan onze manier van spelen, aan de stad, aan de medespelers. Enkel Mike (Trésor, nvdr.) is later toegekomen. Maar die zat bij Willem II al in volle voorbereiding. Dus ook hij is al aangepast en inzetbaar. Wij zijn er klaar voor.”

“Onze uitdaging wordt: nog beter doen. Ik herhaal: we hebben een intacte selectie en we hebben er vier nieuwe jongens bij. Verder zie ik Dimitri (de Condé) vaak bellen maar tot nu toe krijg ik geen signalen dat er nog iemand zal vertrekken. Een grote selectie? Ja. Alle posities zijn dubbel bezet. Maar dat is nodig voor ons drukke programma. Ik ben een tevreden man en neem de handschoen op. Als ik zeg dat we beter willen doen, mag je dat letterlijk nemen: we mikken een plaatsje hoger. Kampioen worden. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren en ik besef ook dat ze op het einde van de rit kunnen zeggen dat Van den Brom een grote mond heeft opgezet. Maar voor hetzelfde geld sta ik daar met die schaal. Iedereen wil kampioen worden. Dus wij ook. Ik heb geen angst om dat uit te spreken. Zo lang de groep compleet is, moeten wij meedoen voor die bovenste plek. Dat is overigens met de spelers doorgesproken. Zij weten dat ik er zo over denk.”

Club Brugge – KRC Genk, om 20u45 live op Eleven Sports 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here