Home Nieuws Schalke 04 tekent Dries Wouters

Schalke 04 tekent Dries Wouters

0
Schalke 04 tekent Dries Wouters
ANDERLECHT, BELGIUM - MAY 20 : Dries Wouters defender of KRC Genk celebrates after scoring the 0-1 during the Jupiler Pro League play off 1 match between RSC Anderlecht and Krc Genk on May 20, 2018 in Anderlecht, Belgium, 20/05/2018 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews )

Als club nemen we definitief afscheid van Dries Wouters. Dries verlaat de club transfervrij en tekent een contract tot 2024. Dries Wouters was al actief binnen de club vanaf zijn negende. Sinds 2015 maakte Dries vast deel uit van de Genkse A-kern.

Dries Wouters is sinds zijn negende al een echte genkie. Aan het einde van het seizoen 2014-2015 haalde Alex McLeish hem op 18-jarige leeftijd bij de A-kern en liet hem in de laatste wedstrijd van het seizoen debuteren met een invalbeurt op Zulte Waregem. Het seizoen er op nam toenmalig trainer Peter Maes hem definitief bij de selectie en liet Dries sporadisch minuten maken, toen nog als verdediger.

Dries’ hoogtepunt in Genk beleefde hij onder Philippe Clement. In het seizoen 2017-2018 raakten onder andere Sander Berge en Bryan Heynen langdurig geblesseerd en experimenteerde Clement door Wouters op de nummer zes uit te spelen, een zet die geslaagd was. Dries speelde een uitstekend seizoenseinde en scoorde zelfs zijn eerste doelpunt voor KRC, een beauty op de laatste speeldag op het veld van Anderlecht. De seizoenen erop werd de concurrentie alleen maar zwaarder en zag Wouters zijn speelminuten minderen. Ook verschillende blessures gooiden roet in het eten. Dries zal uiteindelijk 66 keer het blauw-witte shirt hebben aangetrokken waarin hij drie keer scoorde.

Via Instagram heeft Dries nog enkele woorden over voor de Genkse fans: “Eerst & vooral een dankuwel aan @krcgenkofficial 🙏🏻 Als 9 jarig kind kwam ik aan en dankzij alle ervaringen en mooie kansen ben ik nu klaar voor een volgende stap. Ook een dankuwel aan alle Genkies voor jullie steun. Altijd & overal staan jullie paraat voor de club! Het was een geweldige tijd waarvoor ik heel dankbaar ben. Ik zeg geen vaarwel maar tot snel!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here