Home Nieuws Ruslan Malinovskyi beslist topper tegen Juventus, Vukovic traint mee met Sydney FC

Ruslan Malinovskyi beslist topper tegen Juventus, Vukovic traint mee met Sydney FC

0
Ruslan Malinovskyi beslist topper tegen Juventus, Vukovic traint mee met Sydney FC
Ruslan Malinovskyi of Atalanta BC during the Serie A match between Lazio and Atalanta at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 30 September 2020. Photo by Giuseppe Maffia. ! only BELGIUM !

In het afgelopen voetbalweekend viel er weer heel wat te beleven, met verschillende oud-spelers in de hoofdrol. Zo deelde Atalanta zondagnamiddag een stevige tik uit aan Juventus met een glansrol voor Ruslan Malinovskyi. Ook over Danny Vukovic, die gezond en wel is in Australië, is er goed nieuws. Verder wist ook Thibaut Courtois weer de 0 te houden en was er helaas ook minder goed nieuws te bespeuren over Kevin De Bruyne.

Ruslan Malinovskyi en Joakim Maehle wisten zondagnamiddag Juventus met lege handen terug naar Turijn te sturen. Beide ploegen zijn nog in volle strijd voor de verdeling van de tickets van de Champions League voor komend seizoen. In de slotfase was het echter onze eigenste Ruslan Malinovskyi die Bergamo de drie punten schonk. Mali was de invaller van dienst en enkele minuten voor tijd wist hij met een schot van buiten de zestien, zoals we hem kennen, doelman Szczesny te verslaan. Cristiano Ronaldo was door een blessure er niet bij. Ook Joakim Maehle was van de partij. De Deen startte aan de wedstrijd maar werd rond minuut 72 uitgerekend gewisseld voor de matchwinnaar: een wissel met een Genks tintje. Dit was de vijfde overwinning op rij voor Malinovskyi en Maehle. Juventus lijkt nu volledig uitgeschakeld voor de titel.

Ook voor Thibaut Courtois was er afgelopen weekend een glansrol weggegeld. Real Madrid blonk echter niet uit tegen Getafe. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel en dat mede door Courtois. Courtois werd verkozen tot man van de match. Het scheelde niet veel of Real moest met lege handen vertrekken maar door de wereldmatch van de Bilzenaar kon er nog een puntje verzilverd worden. Met drie gemaakte doelpunten uit zijn doel te halen kroonde Courtois zich terecht tot de matchwinnaar.

Goed nieuws valt er ook te bespeuren over Danny Vukovic. Vuko is veilig geland in Australië en uit quarantaine geplaatst. Om zijn conditie te onderhouden traint hij mee bij zijn ex-ploeg Sidney FC. Ook Leon Bailey lijkt zijn goede vorm teruggevonden te hebben. De Jamaicaan was uitblinker van dienst in de met 3-0-gewonnen wedstrijd tegen FC Köln. Bailey scoorde twee maal en leverde ook nog een assist af aan Diaby. Hierdoor komt de ploeg van oud-trainer, en momenteel coach ad-interim, Hannes Wolf, steviger op de zesde plaats met vier punten voorsprong op Mönchengladbach.

Minder goed nieuws is er ook over Kevin De Bruyne. De Bruyne viel zaterdagnamiddag uit in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea. Het gebeurde in een onschuldig duel met N’golo Kanté, De Bruyne moest met een enkelblessure het veld verlaten. Het EK komt voorlopig niet in gevaar maar hij start zijn voorbereiding mogelijks wel in de revalidatiezaal. Ook over de halve finale in de Champions League tegen PSG kan De Bruyne hoogstwaarschijnlijks een streep trekken. De definitieve diagnose en tijdschaal van zijn enkelblessure volgt door een flinke zwelling ten vroegste zondag of maandag, maar de analyse van de tv-beelden en de feedback van de Rode Duivel gaven wel indicaties over de schade. In eerste instantie wezen die op beschadigde ligamenten. Blessure waarin je in het meest optimistische geval twee tot drie weken aan de kant staat. In het ergste zelfs zes. Ook een barstje in het enkelkapsel werd niet uitgesloten. Afwachten maar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here