Home Nieuws Matchdays Limburg is blauw: drie derbyzeges op één seizoen

Limburg is blauw: drie derbyzeges op één seizoen

0
Limburg is blauw: drie derbyzeges op één seizoen

KRC Genk is opnieuw de ploeg van Limburg. Onze buren uit Sint Truiden werden zondagnamiddag op alle vlakken overklast. Met nog één helft te spelen stond er al 3-0 afgebeeld op het scorebord in de Luminus Arena. Na rust duwde topschutter Onuachu STVV nog dieper in de put en tekende voor de 4-0. “3 derbyzeges op één seizoen is een fantastisch rapport”, aldus kapitein Bryan Heynen.

Na de prestatie van zondagnamiddag kan Roberto Martinez toch niet meer naast kapitein Bryan Heynen kijken. Met een fantastische knal deed hij zelfs de ballenjongen achter het doel verschrikken toen hij de 2-0 staalhard binnen trapte. Even later verstuurde hij een fantastische dieptepas richting de zestien meter. Wat er drie seconden later gebeurde? Jawel, Genk wist opnieuw te scoren. Voor heel Genk werd dit een fantastische namiddag. Zo glunderde kapitein Heynen achteraf ook tijdens zijn interview aan HBVL: “Door hun aanpak konden wij in het begin moeilijk de vrije man vinden. Maar we bleven geduldig de opbouw verzorgen. Tot we een gaatje vonden. Dat ik snel nadien nummer twee kon binnen prikken, was ideaal. Ik heb getrapt zonder na te denken. Je zal vaak zien dat dergelijke schoten het doel treffen.”

Volgende week zondag volgt alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het veld van concurrent Antwerp. Een week later is het pas echt money-time, dan staat namelijk de bekerfinale tegen Standard op het programma voor een lege Heizel. Naar de wedstrijd tegen Standard wilt Heynen nog echter kijken: “Maar eerst is er nog Antwerp. De punten voor de reguliere competitie worden voor de helft meegenomen naar de play-offs. Ik ambieer de tweede plaats. Dus moeten we ook tegen Antwerp gefocust zijn. Trouwens, die ploeg is een serieuze waardemeter.”

Er is één ding zeker: houdt Genk dit niveau aan kan het nog wel eens een heel mooi seizoen zijn. Het spel is goed, de sfeer is uitermate positief, van stress lijkt er geen last. Het totale plaatje klopt volledig, aldus Heynen. “Het gaat elke week beter, dat merk je. Ook tussen mij en Hrosovsky loopt het uitstekend. We voelen elkaar blindelings aan. Play-off 1 is een eerste beloning. Maar eigenlijk begint het nu pas. Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. Het geloof in eigen kunnen is zo groot. We hebben hard gewerkt om dit eerste doel te bereiken. De reeks overwinningen van de laatste tijd heeft ons zelfvertrouwen enorm doen toenemen. Dat gevoel moeten we meenemen naar de finale en de play-offs.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here