Home Nieuws Matchdays Carlos Cuesta speelgerechtigd tegen KAA Gent

Carlos Cuesta speelgerechtigd tegen KAA Gent

0
Carlos Cuesta speelgerechtigd tegen KAA Gent
27-12-2020: Voetbal: KRC Genk v Waasland-Beveren: Genk Carlos Cuesta of KRC Genk Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Carlos Cuesta kan donderdagavond aantreden in de competitiewedstrijd tegen KAA Gent. Cuesta krijgt namelijk een voorwaardelijke straf opgelegd na zijn, betwiste, rode kaart van afgelopen weekend in de evenzeer betwiste wedstrijd tegen Moeskroen.

Het bondsparket stelde Cuesta een schorsing van één speeldag met uitstel voor. De club aanvaardt deze straf en gaat dus akkoord met een minnelijke schikking. Afgelopen zaterdagavond werd Cuesta met rechtstreeks rood het veld afgestuurd in de eerste helft. Ook Ghelin (Antwerp) en Voet (KV Mechelen) kregen dezelfde straf na een gelijkaardige rode kaart voor rust. Ook de matige intensiviteit en het blanco strafblad van Cuesta (zijn rode kaart op Beerschot kwam er na twee keer geel) werden aangehaald in het voorstel.

Carlos Cuesta moet echter wel oppassen want tot 19/01/2022 mag hij geen rechtstreekse rode kaart meer pakken. De schorsing die dan zou worden toegekend wordt dan automatisch met één speeldag verhoogd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here