Home Nieuws Matchdays In the spotlights: Paul Onuachu

In the spotlights: Paul Onuachu

0
In the spotlights: Paul Onuachu
EUPEN, BELGIUM - JANUARY 6 : Paul Onuachu forward of Genk celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Kas Eupen and Krc Genk on January, 2021 in Eupen, Belgium, 06/01/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews

De topkandidaat voor de Gouden Schoen volgens ons? Paul Onuachu! Onze Nigeriaanse aanvaller is 2021 met een spetterende knal gestart. Op woensdagavond vernederde hij Eupen door een hattrick te scoren. Hierdoor komt Onuachu al aan 18 doelpunten in 18 wedstrijden, een zeer straf gemiddelde.

Negentien jaar. Zo lang is het geleden dat een speler in de Jupiler Pro League in dit stadium van de competitie aan een gemiddelde zat van een doelpunt per wedstrijd. Deze laatste was … Wesley Sonck, toevallend spelend bij KRC Genk! Die telde in het seizoen 2001-2002 na 18 wedstrijden zelfs al 21 goals. 

Door de hattrick van Paul tegen Eupen zit hij aan 18 stuks. Hij loopt daarmee ook verder weg van de concurrenten in de topschutterslijst. De Gouden Stier zal nog minstens voor een tijdje achteraan zijn shirt prijken. Het was in Eupen ook de eerste hattrick voor Onuachu als Genkie. Voor FC Midtjylland in Denemarken lukte het hem drie keer: een keer in de competitie, een keer in de beker en ook in de Europese voorrondes. Ook strafschoppen scoren kan Onuachu als geen ander: zes strafschoppen, waarvan vijf dit seizoen, allemaal raak. Hij doet het ook telkens op een andere wijze: van keihard in doeltrappen tot een rustige plaatsbal in het hoekje, Paul can do everything!

Achttien voor onze nummer 18. Dat is nu al evenveel als de gezamenlijke topschutters van vorig seizoen, weliswaar na een vroegtijdig afgebroken seizoen. Dieumerci Mbokani en Jonathan David hadden na 29 speeldagen elk 18 keer gescoord. Aan zijn huidige gemiddelde komt Onuachu aan het eind van de reguliere competitie boven de 30 stuks uit. De laatste die erin slaagde die kaap te bereiken, was ook Wesley Sonck, in dat gezegende kampioenenseizoen, negentien jaar geleden.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here