Home Nieuws Welkom Angelo Preciado

Welkom Angelo Preciado

0
Welkom Angelo Preciado

KRC Genk heeft een akkoord bereikt met het Ecuadoraanse Independiente del Valle over de overgang van Angelo Preciado. Onder voorbehoud van slagen in zijn medische testen kan Preciado (22) een contract tekenen tot midden 2023 met een optie op twee bijkomende seizoenen.

Angelo Smit Preciado Quiñonez, zoals onze nieuwe aanwinst voluit heet, is een snelle en fysiek sterke rechterflankverdediger met zowel defensieve als offensieve kwaliteiten. Hij werd opgeleid bij América de Quito en kwam als zeventienjarige terecht bij topclub Independiente. Daar was hij sinds midden 2018 titularis. Met zijn club won Preciado vorig jaar de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League.

De steile opgang van het Ecuadoraanse voetbal blijkt ook uit de fraaie resultaten van de nationale ploeg in de huidige WK-kwalificatie. Preciado is sinds twee jaar een vaste waarde bij Ecuador.

KRC Genk stelt alles in het werk om Angelo Preciado snel naar België te laten overvliegen, maar is hierbij ook afhankelijk van de medewerking van de verschillende bevoegde instanties.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here