Home Nieuws Matchdays In the spotlights: Daniel Muñoz

In the spotlights: Daniel Muñoz

0
In the spotlights: Daniel Muñoz
GENK, BELGIUM - DECEMBER 06 : Daniel Munoz defender of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Royal Antwerp on December 6, 2020 in Genk, Belgium, 06/12/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photonews

Bent u ondertussen al bekomen van de knalprestatie van Daniel Muñoz afgelopen zondag? Onze Colombiaan heerste zowat overal in de wedstrijd tegen Antwerp. Muñoz liet zowel verdedigend als aanvallend zijn klasse zien door twee assists te geven aan Mister Europe Paul Onuachu.

Al vanaf zijn eerste oefenwedstrijd was het duidelijk dat Daniel Muñoz een aanwinst zou zijn maar sinds de nieuwe veldbezetting is onze Colombiaanse verdediger helemaal ontbolstert. Muñoz was zondagmiddag, samen met Joakim Maehle, een gesel voor de Antwerpse linkerflank. De angst op het gezicht van Antwerp-verdediger Simen Juklerød staat nog altijd in ons geheugen geprent, de Noorse linksachter wist tijdens de rust geen oplossingen te schenken hoe hij het probleem Muñoz-Maehle kon aanpakken. Een verslagen Juklerød werd bij de rust zelfs gewisseld voor Jordan Lukaku.

Volgens Muñoz is het echter niet de eerste keer dat hij twee assists wist af te leveren: “In Colombia is me dat ook al gelukt. Die assists komen er ook niet toevallig, daar wordt veel op getraind.” Zo verklaarde onze Colombiaan aan HBVL. We vragen ons echter af of Muñoz zijn zakken na de match immers heeft leeggemaakt want daar zat ene Lior Refaelov in. Muñoz kwam in Het Belang Van Limburg ook nog even terug op de uitstekende wisselwerking tussen hem en Joakim Maehle: “Als hij naar binnen knijpt, probeer ik over hem te gaan. Het is natuurlijk een voordeel dat ik zelf rechtsachter van opleiding ben. Ik ben het gewoon om dergelijke aanvallende acties op te zetten.”

Laat het duidelijk zijn: Genk beschikt opnieuw over een muur, een volledig Colombiaanse dan nog wel. Muñoz, Cuesta en Lucumi voelen elkaar perfect aan. Muñoz las het spel gisterennamiddag perfect, beschikte over veel rust aan de bal en was nog eens sterk in de duels.

Doe zo verder, Dani!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here