Home Nieuws Columns In the spotlights: Theo Bongonda

In the spotlights: Theo Bongonda

0
In the spotlights: Theo Bongonda
GENK, BELGIUM - NOVEMBER 22 : Theo Bongonda forward of Genk and John van den Brom head coach of Genk celebrate the victory after the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Royal Excel Mouscron on November 22, 2020 in Genk, Belgium, 22/11/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News

Met 7 goals in 4 matchen is Theo Bongonda dé man in vorm. Hij is één van de redenen dat het zo goed draait momenteel in de Luminus Arena en heeft een groot aandeel in de 15 op 15. “Als wij spelen zoals na rust, dan zijn wij bij de betere ploegen in het land”, klinkt het bij Bongonda.

Wat een metamorfose heeft Theo Bongonda ondergaan. Na een matig seizoensbegin met als dieptepunt de rode kaart tegen Beerschot is Bongonda helemaal opengebloeid. Zijn cijfers bevestigen dit ook: 7 goals in 4 matchen. Bongonda is zo ook de eerste speler sinds 2009 die in de Belgische competitie in drie opvolgende wedstrijden twee keer kan scoren.

Theo Bongonda blaakt op dit moment van zelfvertrouwen. In Het Belang Van Limburg verklaart Bongonda dat hij Genk ver ziet geraken dit seizoen: “Als sportman moet je altijd op het hoogste mikken. De titel dus. Of dat realistisch is, is een ander verhaal. Dat zullen de volgende maanden uitwijzen. We zullen nog wel eens op onze bek gaan. Maar de huidige reeks doet het beste verhopen. Vijf zeges op rij is niet niks. Je merkt dat het voetbalplezier er bij deze groep vanaf spat. Niet in het minst bij mij. Ik heb genoten van elke minuut in de tweede helft.”

Wat er de laatste weken ook opvalt aan het spel is dat er na een tegenslag keihard terug geknokt werd. Er zit een uitstekende mentaliteit in het team en er is de vibe om telkens door te gaan. “Dat toont de maturiteit van dit Genk. We panikeren niet snel. Zo’n erbarmelijke eerste helft kan iedereen overkomen. Het belangrijkste is dan dat je reageert en dat hebben wij gedaan. We hebben ons nooit geënerveerd, we waren niet gestresseerd. Tijdens de pauze was iedereen, ook de coach, heel rustig. Omdat iedereen voelde dat we over de tegenstander heen konden gaan. We moesten er enkel voor zorgen dat we in de tweede helft daar begonnen waar we in de eerste helft gestopt waren. Met dank aan Ito voor zijn gelijkmaker”, aldus Bongonda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here