Home Nieuws Matchdays News of the day: Bryan Heynen keert terug in Genkse wedstrijdselectie

News of the day: Bryan Heynen keert terug in Genkse wedstrijdselectie

0
News of the day: Bryan Heynen keert terug in Genkse wedstrijdselectie
ESCH-SUR-ALZETTE, LUXEMBOURG - AUGUST 1 : Bryan Heynen midfielder of KRC Genk celebrates scoring a goal during the UEFA Europa League, Second qualifying round , 2nd leg between CS Fola Esch and KRC Genk at the Emile Mayrisch stadium on August 01, 2018 in Esch-Sur-Alzette, Luxembourg, 1/08/2018 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews

341 dagen, zolang heeft het geduurd dat Bryan Heynen nog een wedstrijd speelde. Op die dramatische herfstavond in Moeskroen op 23 november 2019 liep Heynen opnieuw een vreselijke knieblessure op dat hem bijna een jaar aan de kant hield. Bryan traint nu al enkele weken mee en maakt wederom een indrukwekkende indruk. Heynen zit nu voor het eerst terug in de kern voor de wedstrijd tegen KAS Eupen op vrijdag 30/10.

De zon is inmiddels terug beginnen schijnen boven onze Luminus Arena: na een mooie zes op zes tegen Sporting Charleroi en KAA Gent zitten we in een positieve flow. De laatste vijf speeldagen zijn we ongeslagen en hebben we een grote stap gezet in het klassement. Zo staan we slechts op vier punten van leider Antwerp. De reeks van 11 op 15 en vijf ongeslagen wedstrijden op rij – enkel Antwerp en Oostende deden de voorbije weken nog beter – is de beste sinds de succesvolle play-off 1 van het kampioenenseizoen 2018-2019.

Morgenavond komen de Oostkantonners dus op bezoek in onze Luminus Arena en krijgen we opnieuw een ideale mogelijkheid om een goede zaak te doen in het klassement. Buiten Ito, die nog herstellende is van Covid-19, is iedereen fit. Onze coach Jess Thorup heeft in zijn wedstrijdselectie plaats voor 21 spelers. Elias Sierra, Bryan Limbombe en Mats Møller Dæhli vallen naast de wedstrijdselectie.

Sébastien Dewaest voorlopig niet terug naar de A-kern

Ondertussen is er ook meer duidelijkheid omtrent de situatie van verdediger Sébastien Dewaest. Na verschillende gesprekken tussen de sportieve leider en de speler zelf is er besloten om Dewaest voorlopig niet te laten terugkeren naar de A-kern. Dewaest blijft zijn conditie onderhouden bij het tweede team.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here