Home Nieuws Danny Vukovic en Benjamin Nygren testen positief op Corona, Zhegrova verhuist naar FC Basel

Danny Vukovic en Benjamin Nygren testen positief op Corona, Zhegrova verhuist naar FC Basel

0
Danny Vukovic en Benjamin Nygren testen positief op Corona, Zhegrova verhuist naar FC Basel
GENK, BELGIUM - AUGUST 19 : Danny Vukovic, captain and goalkeeper of KRC Genk pictured on August 19, 2020 in Genk, Belgium, 19/08/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews

Inmiddels zijn er in de club weer twee positieve coronagevallen: doelman Danny Vukovic en Benjamin Nygren. Beide spelers werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst en zullen onbeschikbaar zijn voor de volgende competitiematch tegen KV Oostende. Edon Zhegrova verlaat onze club en trekt definitief naar FC Basel.

Benjamin Nygren

Vermoedelijk is de besmetting van Benjamin Nygren niet in Genk opgelopen maar tijdens zijn interlandverplichtingen met de Zweedse beloften. Afgelopen maandag voelde Nygren zich niet optimaal en gaf forfait voor het belofteduel tegen Standard. Hij werd onmiddellijk getest en het resultaat werd positief. Nygren werd meteen in quarantaine geplaatst en zal eind deze week opnieuw getest worden.

Danny Vukovic

Ook doelman Danny Vukovic testte positief op Covid-19. De club had een extra coronatest ingelast en Vuko leverde een positieve staal af. Ook Vukovic werd met directe ingang in quarantaine geplaatst. Alle andere spelers, stafleden en medewerkers van de club hadden negatief getest. Onze Australische doelman verkeerde de voorbije maanden in topvorm. Vukovic, intussen 35 jaar liep in de zomer van 2019 een verschrikkelijke blessure op, de achillespees van zijn linkervoet scheurde af. Vuko was bijna een volledig kalenderjaar buiten strijd, maar knokte keihard terug, werkte hard op training en overtuigde staf en bestuur om hem boven Thomas Didillon te verkiezen. 50 weken na zijn blessure stond hij pas weer voor het eerst tussen de palen. De Aussie beschaamde dat vertrouwen niet, maar moet nu dus even in de wachtkamer. Maarten Vandevoordt zal zijn plaats innemen in het duel tegen KV Oosteden aanstaande maandag.

Edon Zhegrova

Een terugkeer naar de Luminus Arena was maar van korte duur voor Edon Zhegrova. FC Basel besloot om de aankoopoptie van Zhegrova niet te lichten waardoor hij terugkeerde naar Genk. Het werd al snel duidelijk dat de Kosovaar een nieuwe start bij de club niet zag zitten waardoor een transfer de beste optie was, zeker met het oog op zijn aflopende contract. Zhegrova ondertekende in Zwitserland een contract tot medio 2023. Met de transfer zou ongeveer circa 3 miljoen euro gemoeid zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here