Home Nieuws Columns Open brief aan de club KRC Genk

Open brief aan de club KRC Genk

0
Open brief aan de club KRC Genk

Om te beginnen willen we even benadrukken dat waar we ook gaan of staan, Genk zal voor altijd in ons hart zitten. Zoals in elk huwelijk zijn er goede en slechte momenten en die moet je samen doorstaan. Dit zijn niet de leukste momenten, zeker niet omdat je als supporter enkel maar kan toekijken. En dat is o zo frustrerend. Voor jullie is dit jullie job, voor ons is dit onze passie, ons leven.

Het doet mij, en waarschijnlijk ook veel van mijn medesupporters, pijn om te zien dat onze club op dit moment zo diep zit. De club waar we ons leven voor zouden geven, waar we letterlijk voor door het vuur zouden gaan. Helaas zien we dit niet bij de spelers op het veld. Op dit moment zijn het zelfs spelers die het niet waard zijn om voor onze club te spelen. Nochtans hebben ze genoeg miljoenen gekost om er hoge verwachtingen van te mogen stellen. Of, passen ze misschien niet in de Belgische competitie?

Vijfenvijftig! 55 miljoen euro hebben jullie op 3 transferperiodes (sinds 1 juli 2019) uitgegeven aan 15 nieuwe spelers. In mijn ogen konden er slechts drie van hun de verwachtingen inlossen. Misschien zijn onze verwachtingen te hoog, maar dat komt omdat jullie de lat zelf zo hoog gelegd hebben. Jullie gingen de kern klaarmaken voor een geweldige Champions League campagne. Als supporter kwamen we er bedrogen uit want met enkele zware nederlagen werd het een regelrechte afstraffing. Zelfs na de trainerswissel kwam er geen beterschap, tot speeldag 30 was het zelfs nog afwachte of we Play-Off I wel zouden behalen.

Jullie haalden spelers die bij hun vorige club vedetten waren, die daar terecht alle lof kregen voor hun prestatie. Waarom willen of kunnen ze dit dan niet in Genk? Kwaliteit is er toch voldoende maar het maximum werd er nooit uitgehaald. Moeten we dan naar de trainer kijken zoals we altijd doen als het wat minder gaat of is het de mentaliteit bij de spelers die niet voldoende is? Vergeet niet dat we jarenlang bekend stonden voor onze jeugdopleiding, waarom niet wat meer eigen jeugd een kans geven dan?

Als we ooit een topclub willen worden, want dat zijn we echt nog niet, dan gaan we dringend stappen moeten zetten. We worden ingehaald door ploegen die tot voor kort nog in 1B zaten en dat is niet oké. Vergelijk het met de opwarming van de aarde, het is nu dat er iets aan gedaan moet worden of het is te laat. Laat ons dromen van elk jaar Champions League, pas onze ambities aan naar het behalen van het hoogst mogelijke. Zorg dat het maximum uit een selectie gehaald kan worden, laat ons terug genieten van ons Genk en geef het sportieve altijd voorrang op het financiële.

Beste bestuursleden van KRC Genk, kijk alstublieft eens in de spiegel en leer uit jullie fouten. Onze club zit al 1,5 jaar in een neerwaartse spiraal en die spiraal moet zo snel mogelijk doorbroken worden. Hoe dit gedaan kan worden ligt volledig in jullie kamp, maar zorg dat het terug leeft in Genk en dat we terug kunnen genieten van het voetbal dat gebracht wordt.

Open brief van The Coalmine Boys in samenwerking met Genkies Voor Het Leven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here