Home Nieuws Matchdays Paul Onuachu spreekt: “We beginnen vaak te traag”

Paul Onuachu spreekt: “We beginnen vaak te traag”

0
Paul Onuachu spreekt: “We beginnen vaak te traag”
WAREGEM, BELGIUM - AUGUST 09 : Paul Onuachu forward of Genk pictured during the Jupiler Pro League match between Zulte Waregem and Krc Genk at Regenboog stadium in Waregem, Belgium, 09/08/2020. Photo by Jimmy Bolcina/Photonews ***

Maandagavond staat de wedstrijd tegen Beerschot op het programma. Het ideale moment om terug voor een wederopstanding te zorgen en een nieuwe reeks aan te vatten. Wat er voor de interlandperiode te zien was, was nog onvoldoende. Ook Paul Onuachu weet dat het beter moet: “We moeten ons zelfvertrouwen terugvinden”, verklaart onze Nigeriaanse aanvaller aan het Het Belang Van Limburg.

In de laatste match voor de interlandperiode tegen Club Brugge moest Onuachu vlak voor start forfait geven. Een geblokkeerde rug zorgde ervoor dat ‘Ebere’ niet fit geraakte. Op dit moment gaat het beter met Onuachu en is hij klaar om te starten op het Kiel: “Na mijn blessure heb ik vijf dagen niet getraind. Ik moest het laten ontspannen. Daarna ben ik nog behandeld en heb ik mijn rug laten kraken. Beetje bij beetje begon ik weer te trainen.”

5 op 12 zijn magere cijfers op dit moment, ook Onuachu weet dat het spel op dit moment ondermaats is. “We hebben onze start gemist”, aldus Onuachu aan HBVL. “We moeten ons zelfvertrouwen terugvinden. Het is al even geleden dat we nog eens drie punten konden pakken en iedereen is een beetje zoekende. Ik denk dat we in elke match goede periodes kenden, maar ook minder goede. Die goede periodes waren vaak te kort en meestal beginnen we te traag. Pas als we dan in de problemen komen, beginnen we het te laten zien. In plaats daarvan moeten we er vanaf het begin staan. Zeker op Beerschot.”

Drie punten zullen we alvast niet cadeau krijgen op bezoek bij de promovendus, redenen te meer om ze vanaf minuut 1 bij de keel te grijpen: “Het is een sterke ploeg en ze kenden inderdaad een goede start. Ze wonnen drie van hun vier eerste matchen, terwijl wij in een mindere fase zitten. Het wordt tijd om die achter ons te laten.”

De verplaatsing naar Beerschot zal er een zijn zonder Sebastien Dewaest, die dit weekend uit de A-kern werd gezet: “Dat is eigen voetbal. De ene coach maakt andere keuzes dan de andere. Hannes Wolf kan maar elf spelers opstellen. Als speler is het soms moeilijk om dat te aanvaarden, want je vindt van jezelf altijd dat je het verdient om te spelen en bij die eerste elf te staan. Maar je moet de beslissing van de coach aanvaarden, he is the boss. Als ik nu vier of vijf matchen niet in actie kom, ben ik daar kwaad over maar je moet dat niet naar je ploegmaten brengen. Na een paar dagen moet je de knop omdraaien. Het hoort erbij, al gaat iedereen er op zijn eigen manier mee om.”

Op een nieuw koningskoppel met Cyriel Dessers in de spits is het op dit moment nog even afwachten. Volgens Onuachu zit er echter muziek in: “Tegen Standard ging het redelijk. We scoorden niet, maar lieten een degelijke prestatie zien. Je moet erop trainen en eraan gewend raken. Dat is tactiek. Als hij diep gaat, moet ik terugzakken. Zulke zaken. Dan komt die klik wel. In mijn periode bij Midtjylland heb ik één seizoen echt met twee spitsen gespeeld. Ik vormde een duo met Sörloth (ex-Gent en nu Trabzonspor, nvdr.). Dat liep toen redelijk goed. We scoorden vaak en gaven elkaar veel assists.”

Een vooroordeel dat veel gemaakt wordt tegenover Onuachu is dat hij alleen sterk is in de lucht, iets waarvan hij het laatste seizoen het tegendeel bewees: “Door mijn lengte (2m02, nvdr.) denkt men vaak dat ik alleen maar goed ben in de lucht, maar met mijn voeten kan ik ook wel wat. Ik mag zelfs zeggen dat ik beter over de grond ben dan in de lucht. Natuurlijk, je moet die kwaliteiten combineren. Ik kan alleen spelen en de bal bijhouden, maar het is altijd goed om steun te hebben van iemand rond je.”

De wedstrijd tegen Beerschot zal de eerste wedstrijd zijn dat mét publiek gespeeld zal worden. Ook al zullen het enkel Beerschot-fans zijn op maandagavond, Onuachu is echter blij dat er terug met publiek gespeeld zal worden: De voorbije wedstrijden zijn oefenmatchen geweest, . Er is geen beleving. Het wordt tof om weer voor supporters te kunnen spelen, zodat je toch iets hoort. Ook al is het misschien eerder ‘f*ck you’ dan ‘come on’. (lacht) Zelfs die vijandigheid kan handig zijn om je te motiveren.”

https://www.instagram.com/p/CFHD8mDAz3z/?utm_source=ig_web_copy_link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here