Home Nieuws Leandro Trossard schenkt Brighton de overwinning, Colley en Malinovskyi in Team of the Week

Leandro Trossard schenkt Brighton de overwinning, Colley en Malinovskyi in Team of the Week

0
Leandro Trossard schenkt Brighton de overwinning, Colley en Malinovskyi in Team of the Week
Norwich City's Timm Klose (left) and Brighton and Hove Albion's Leandro Trossard (right) battle for the ball during the Premier League match at Carrow Road, Norwich. ! only BELGIUM !

Onze Genkies doen het goed in het buitenland. Vorige week opende Sander Berge zijn rekening bij Sheffield Wednesday en vernederde Kevin De Bruyne kampioen Liverpool. Afgelopen weekend was het de beurt aan onder andere Trossard, Malinovskyi en Courtois om te schitteren.

In de Premier League is het onderaan in het klassement een harde strijd voor het behoud. Met Brighton & Hove Albion, Watford en Aston Villa zijn er maar liefst drie Genkies in deze strijd verwikkeld. Al kunnen ze bij Brighton weer terug rustig ademen en dat door ex-kapitein Leandro Trossard. Brighton won met 0-1 tegen de rode lantaarn, Norwich City, en dat met een goal van Trossard. Leo tikte een voorzet van Aaron Mooy overhoeks binnen. Dit was Trossards eerste uitdoelpunt van het seizoen. Hij wist ook al te scoren tegen West Ham en eerder dit seizoen ook al tegen Norwich. Trossard leverde dit seizoen ook al vier assists af.

Leandro doet het goed bij Brighton. Uit statistieken blijkt dat onze oud-speler om de 145 minuten betrokken is bij een doelpunt. Ook zijn coach, Graham Potter, is tevreden over de progressie van Trossard. Al wordt de international wel vaak iets vroeger van het veld gehaald, dit om blessures te vermijden. “De kwaliteit is er. Nu is het voor ons en Leandro de taak om daar meer assists uit te krijgen. Daar heeft hij het talent en het vermogen voor. Dit is zijn eerste seizoen in Engeland en hij probeert zich ook aan te passen aan het land en deze competitie”, aldus Potter.

Real Madrid is in Spanje op weg naar een nieuwe landstitel. De Koninklijke heeft vier punten voorsprong op rivaal Barcelona. Afgelopen weekend werd er met 0-1 gewonnen tegen, ditmaal tegen Bilbao. Zo was er opnieuw een clean sheet voor Thibaut Courtois, de zeventiende van het seizoen al. Hierdoor neemt Courtois het record af van oud-doelman Francisco Buyo in 1995. Houdt Courtois nog twee wedstrijden de nul, dan evenaart Courtois ook het clubrecord van Buyo over uit 1987. Doet hij er drie bij, dan breekt onze oud-doelman het record. Ook tegen Bilbao had Courtois zijn aandeel in de overwinning door een kopbal te plukken en goed te anticiperen op een gevaarlijke voorzet. Courtois is nog vier speeldagen verwijderd van een tweede Spaanse landstitel, nadat hij eerder al in 2014 kampioen speelde met Atlético Madrid.

In Italië vinden we ook twee oud-spelers terug in het ‘Team of the Week’, namelijk Omar Colley en Ruslan Malinovskyi. Colley hield een clean sheet met Sampdoria en won met 3-0 van SPAL. Colley speelde een goede wedstrijd waarin hij zich liet gelden met verschillende onderscheppingen en geslaagde tackles. Malinovskyi won met 0-1 op het veld van Cagliari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here