Home Nieuws Gaëtan Coucke verlaat KRC Genk en trekt naar KV Mechelen

Gaëtan Coucke verlaat KRC Genk en trekt naar KV Mechelen

0
Gaëtan Coucke verlaat KRC Genk en trekt naar KV Mechelen
Genk goalkeeper Gaetan Coucke celebrates his side's first goal of the game scored by team-mate Mbwana Samatta during the UEFA Champions League match at Anfield, Liverpool. ! only BELGIUM !

Gaëtan Coucke zal volgend seizoen voor KV Mechelen spelen. De doelman afkomstig uit Tongeren tekent een contract voor drie seizoenen bij Malinwa. Coucke was vanaf de U9 actief bij KRC Genk.

Gaëtan Coucke doorliep, als U9 speler, alle jeugdreeksen bij KRC Genk. Coucke schoof in 2016 door naar de A-kern. Na twee seizoenen ervaring op te doen met de grote jongens werd Gaëtan in het seizoen 2018-2019 uitgeleend aan SK Lommel. Bij Lommel werd Coucke door de supporters zelfs verkozen tot ‘Speler van het jaar’.

Vorig seizoen keerde Coucke terug naar KRC Genk waarin hij als back-up zou fungeren van Danny Vukovic. Na een vervelende achillespees blessure van Vukovic werd Coucke op de tweede speeldag al voor de leeuwen gegooid. De technische staf bevestigde zijn vertrouwen in Gaëtan en hij werd gepromoveerd tot eerste doelman. Midden in het seizoen raakte Coucke in een dip en werd vervangen in doel door Maarten Vandevoordt.

Coucke speelde afgelopen seizoen 23 wedstrijden waarin hij vijf keer de nul hield. Gaëtan’s beste prestatie was ongetwijfeld tegen Napoli in de Uefa Champions League.

Wij willen Gaëtan bedanken voor zijn inzet gedurende zijn periode bij KRC Genk. Het is doodzonde dat een jongen van de streek, na zoveel jaren actief bij de club van zijn hart, zijn carrière elders zal voorzetten. Gaëtan, wij wensen je alle succes bij KV Mechelen!

https://www.instagram.com/p/CCEfncrA0R1/?utm_source=ig_web_copy_link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here