Home Nieuws Welkom Cyriel Dessers!

Welkom Cyriel Dessers!

0
Welkom Cyriel Dessers!
23-02-2020: Voetbal: Heracles Almelo v Ajax: Almelo L-R: Cyriel Dessers of Heracles Almelo © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

De kogel is door de kerk! Cyriel Dessers is een Genkie. Dessers komt over van Heracles Almelo en tekent een contract voor vier seizoenen in de Luminus Arena. Verschillende bronnen melden dat de Limburgers vier miljoen euro neertellen voor de 25-jarige topschutter van de Eredivisie.

De naam van Cyriel Dessers stond al een hele poos op de lijst in de Luminus Arena. Een paar seizoenen geleden wilde Genk ook al een poging wagen om de spits afkomstig uit Tongeren binnen te halen, maar drukte toen niet door. Dessers koos voor een overgang naar FC Utrecht.

Toen vorige winter Ally Samatta vertrok wilde ze bij Genk een nieuwe poging wagen om Dessers binnen te halen. Een te hoge vraagprijs van Heracles was echter het stuikelblok en zo werd er ook toen op een ‘neen’ gebotst. Genk bleef echter de interesse aanhouden en eind mei werd er een tweede bod gedaan. Inmiddels zijn beide partijen eruit geraakt en mag Cyriel Dessers zich vanaf 1 juli een speler van KRC Genk noemen.

Dessers zal de concurrentie moeten aangaan met spitsbroeder Paul Onuachu. Het is voorlopig nog onduidelijk hoe Dessers in de plannen van coach Hannes Wolf zal passen, al is de Duitser erg opgewonden over het extra scorend vermogen. Hierdoor zal Wolf ook verschillende tactische keuzes achter de hand hebben door beide spitsen samen uit te spelen.

Cyriel Dessers sloot het seizoen met Heracles af als gedeeld topschutter, samen met Feyenoorder Steven Berghuis. Beiden aanvallers waren het afgelopen seizoen goed voor 15 treffers. Dessers is afkomstig van Vechmaal en als kind een ware KRC-supporter. Zo werd Dessers een aantal keren gescout maar tot een overgang naar de fusieclub kwam het echter nooit.

https://www.instagram.com/p/CCFp5LJANOt/?utm_source=ig_web_copy_link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here