Home Nieuws Danny Vukovic: “Ik ben blijven doortrainen, ik had al zeven maanden stilgelegen”

Danny Vukovic: “Ik ben blijven doortrainen, ik had al zeven maanden stilgelegen”

0
Danny Vukovic: “Ik ben blijven doortrainen, ik had al zeven maanden stilgelegen”
GARDEREN, NETHERLANDS - JULY 13 : PC Danny Vukovic and Marcus Ingvartsen of KRC Genk during the Training camp on July 13, 2017 in Schwetingen, Germany , 13/07/17 ( Photo by Sebastien Smets / Photonews

Op de eerste training van KRC Genk viel er een dolenthousiaste Danny Vukovic te bewonderen. De Australische keeper voelt zich eindelijk terug doelman na bijna een jaar in de lappenmand gelegen te hebben. “Ik voel me fitter dan ooit”, aldus de 35-jarige Aussie aan Het Belang Van Limburg.

De Genkse A-kern kreeg omwille van de coronaperiode een iets langere vakantieperiode toegewezen. Al wilde Danny Vukovic daar niets van weten. Doorheen deze periode is Vuko gewoon blijven doortrainen in de Luminus Arena. “Omdat ik door mijn zware achillespeesblessure bijna zeven maanden heb stilgelegen, heb ik na het seizoen gewoon doorgetraind. Alleen vorige week heb ik even gas terug genomen. Het werd een fijn weerzien met de ploegmaats in nog steeds aparte omstandigheden. Zo gebeurt omkleden en douchen thuis. We trekken rechtstreeks naar het oefenveld”, zo verklaart Vukovic aan HBVL.

Ook Vukovic merkt dat de rust is teruggekeerd in de Luminus Arena na enkele turbulente maanden.”Het is duidelijk dat het vorig seizoen steeds beter ging draaien, Hannes Wolf zette de groep naar zijn hand. We zaten op het juiste spoor, op dat elan moeten we nu doorgaan. Doorgaan op het elan zoals in het tweede seizoen onder Philippe Clement zou een droomscenario zijn. Maar we mogen niet de fout maken om onszelf onder druk te zetten door te hard van stapel te lopen. Laat ons maar rustig doorgroeien, er zit zeker veel kwaliteit in deze kern. De sfeer is ook uitstekend. Ik zag overigens wel enkele opvallende nieuwkomers, onze youngsters hebben heel wat in hun mars.”

Maarten Vandevoordt

Vukovic zal dit seizoen de concurrentie moeten aangaan met de 18-jarige Maarten Vandevoordt. De Australische international schuift zijn bewondering voor de Genkse goalie niet onder stoelen of banken: Maarten is een toptalent. Hij heeft iets speciaals, dat zonder twijfel. Maar dat weerhoudt niet dat ik zal strijden voor een plaats in doel. Ik heb erg hard gewerkt tijdens mijn revalidatie, fysiek voel ik me fantastisch. Eerlijk waar, ik ben nooit fitter geweest dan nu. Ik heb nooit garanties gekregen dat ik zou spelen, ook nu niet. Door volop de strijd aan te gaan, houden we mekaar scherp.”

Thomas Didillon

Het nieuwe seizoen zal dus aangevat worden met het keeperstrio Vandevoordt-Vukovic-Leysen. Ondanks de goede prestaties van Thomas Didillon werd zijn aankoopoptie toch niet gelicht. “Het was voor mij de afgelopen weken geen stressvolle periode, toen de club de knoop moest doorhakken wat betreft de keeperskwestie. Ik had helemaal niet door dat er moest gekozen worden tussen Didillon en mij, dat was me een beetje ontgaan. Het blijft jammer voor hem en zeker ook voor Gaëtan Coucke dat ze hun carrière elders moeten voortzetten. Anderzijds is dit eigen aan voetbal en hebben ze zoveel talent dat ze hun weg wel zullen vinden. Ze zitten ook op een punt dat ze altijd willen spelen om zich verder te kunnen ontwikkelen.”

Zonder publiek

Voor Vukovic zal het de eerste keer zijn dat hij zonder publiek zal spelen in zijn carrière, die al bijna twintig jaar aan de gang is. “Ik ben een positivist, probeer in elke situatie het voordeel te zien. Ik denk dat het makkelijker zal zijn om te communiceren met mijn verdedigers. Dat is normaal, zeker in topmatchen, bijna onmogelijk door de sfeer in een stadion. Maar natuurlijk is voetballen zonder supporters een drama. Voor de tv-kijker wordt het nog een beetje gecompenseerd door er supportersgeluid over te monteren. Dat maakt het toch al iets aangenamer om te kijken. Maar als deze coronacrisis in het voetbal één ding duidelijk maakt, dan is het hoe belangrijk supporters zijn. Om hun ploeg vooruit te stuwen maar in de eerste plaats al om onze sport die unieke beleving te bezorgen.”

Het gezinsleven

Ook voor Vukovic en zijn gezin was het aanpassen geblazen de afgelopen weken. “Ik ben wel blij dat het openbare leven intussen weer stilaan op gang komt. Mijn zoontje is dolgelukkig dat hij twee dagen per week naar school kan. Natuurlijk zijn we extra voorzichtig geweest de voorbije maanden, omdat hij een risicopatiënt is. Maar alles is goed verlopen, ook thuis in Australië. Daar zijn ze fantastisch met de epidemie omgesprongen, er viel slechts een 100-tal doden.”

Als Genk-supporters kunnen we alleen maar blij zijn met een speler zoals Danny Vukovic. Vukovic is een echte cultheld geworden in de afgelopen jaren. Zijn inzet en loyaliteit naar onze club is van onschatbare waarde. Op 35-jarige leeftijd terug knokken van een hele zware blessure, de Champions League missen, het seizoen dat ineens stopt. En dan ineens staat hij er terug, blijven doortrainen op eigen vraag en dat verkiezen boven een vakantie met familie in Australië. Een welverdiende chapeau, Vuko! We houden van je!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here